Antena Meniu Search
x

4.000 de euro costă un pașaport românesc falsificat. 5 irakieni s-au dat români la frontieră, încercând să fugă din țară

O familie de irakieni a încercat să fugă din țară, folosind pașapoarte biometrice românești falsificate, pentru care au plătit câte 4.000 de euro.

4.000 de euro costă un pașaport românesc falsificat. 5 irakieni s-au dat români la frontieră, încercând să fugă din țară

O familie de irakieni a încercat să iasă illegal din țară, pe la PTF Nădlac, folosind pașapoarte biometrice românești falsificate, pentru care au plătit câte 4.000 de euro.

Patru din membrii familiei au fost descoperiți într-un autovehicul Volkswagen Passat, condus de cetățeanul român, Marian F., din judeţul Arad. Acesta era însoţit de cele patru persoane, care s-au legitimat cu paşapoarte biometrice eliberate de autorităţile din România.

Totodată, la controlul de frontieră, în următorul mijloc de transport, un Porche Cayenne, s-a prezentat Gheorghe S., din judeţul Vrancea, care era însoţit de un bărbat care s-a legitimat tot cu un pașaport biometric eliberat de autorităţile din România.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că cele cinci persoane care s-au legitimat cu paşapoarte biometrice româneşti nu vorbesc limba română şi nu corespund cu fotografiile din documentele prezentate, motiv pentru care au fost duse la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor effectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni şi formeză  o familie, mamă, tată şi trei copii minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 36 ani, asupra lor fiind descoperite documente eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrări“, informează Poliția de Frontieră.

În cadrul primelor cercetări, irakienii au declarat că doreau să ajungă în Germania şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau documente valabile pentru Spaţiul Schengen.

„Totodată, au specificat și faptul că obținuseră documentele de la o persoană din București, a cărei identitate nu o cunosc, urmând să plătească suma de 4.000 euro de persoană în momentul în care ajungeau la destinaţie, în Germania, unei persoane necunoscute“, mai precizează Poliția de Frontieră.

Şoferii au declarat că, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei, au luat la ocazie persoanele pentru a le transportau până în prima parcare de TIR din Ungaria. Șoferii au mai susținut că nu ştiau faptul aceștia doresc să treacă fraudulos frontiera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 4.000 de euro costă un pașaport românesc falsificat. 5 irakieni s-au dat români la frontieră, încercând să fugă din țară