Antena Meniu Search
x

Video 50 de copii au ajuns la spital, după ce au făcut toxiinfecţie alimentară într-un complex turistic din Bran. ANPC închisese deja un restaurant al unităţii

Au sperat la o vacanţă de neuitat, însă au ajuns pe patul de spital şi nu e un caz singular. Este povestea de coşmar a zeci de copii, care au mers în tabără la un complex turistic din Bran. Proprietarii au primit turişti, chiar dacă în urmă cu nici o săptămână, comisarii ANPC au închis unul dintre cele două restaurante ale unităţii. Acum, reprezentanții complexului turistic, ridică din umeri şi pun totul pe seama unui virus pe care copiii l-ar fi adus din exterior. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.08.2023, 08:17

Vezi și

Pentru 260 de copii tabăra de vară s-a terminat mai devreme, iar pentru o parte din ei nici măcar nu a apucat să înceapă. Asta după ce aproape 50 dintre ei au ajuns la spital joi, acuzând simptome de toxiinfecţie alimentară. 

Părinte: Ori mâncarea, ori apa, pentru că fetiţa merge de vreo cinci-şase ani în tabere. Anul acesta, deja, este la a treia tabără şi nu am avut în nicio tabără astfel de probleme. 

ANPC închisese deja un restaurant al unităţii

Însă de această dată, cei care au crezut că îţi vor duce copiii la distracţie şi voie bună, au avut parte de o surpriză. Rând pe rând cei mici au căzut ca seceraţi din cauza durerilor insuportabile.

Pe acelaşi subiect

Părinte: Fetiţa mea a mai fost cu două fetiţe în cameră şi una a avut dureri de cap şi temperatură mare. Fetiţa mea a vomat de vreo opt ori. Cealaltă de vreo două ori ar fi vomitat.  

Autoritățile au luat primele măsuri la acest complex turistic încă de miercuri, cu o zi înainte de apariția unui număr mare de cazuri severe, în tabără. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În data de opt august, inspectorii Protecţiei Consumatorului Braşov au închis blocul alimentar şi piscina acestei unităţi. Ieri însă, potrivit părinţilor toate funcţionau, iar Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a luat aceeaşi decizie, închiderea blocului alimentar, din cauza neregulilor constatate. 

Nicolae Bardaş: director Protecţia Consumatorului Braşov: Clar nu este o situaţie normală, şi noi suntem cei care am fost acolo şi am dispus nişte măsuri. 

Acum, angajaţii unităţii de cazare, ridică din umeri şi pun totul pe seama unui virus pe care copiii l-ar fi adus din exterior. 

Andreea Hogea, director de rezervări Complex Turistic Bran-reporter: În momentul în care un copil vine deja cu această viroză, clar se transmite. Şi nu se transmite la acelaşi grup de copii. Ei lucrează pe echipe.

- Deci dumneavoastră excludeţi că ar fi posibil să fi apărut aceste probleme de sănătate din cauza mâncării sau din cauza apei de la complex?

- Sub nicio formă. 

- Aveţi ceva să vă reproșaţi în legătură cu situaţia aceasta, cu suspiciunea de toxiinfecţie?

- Într-o oarecare măsură noi suntem cei nedreptăţiţi în această situaţie, sinceră să fiu.  

Probele ridicate de reprezentanţii ANPC, DSV şi DSP vor fi cele care vor spune din ce cauză au ajuns cei mici la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » 50 de copii au ajuns la spital, după ce au făcut toxiinfecţie alimentară într-un complex turistic din Bran. ANPC închisese deja un restaurant al unităţii