Antena Meniu Search
x

Video Cei 7 copii care au ajuns pe patul de spital după ce au mâncat la o terasă din Sinaia au fost externați. Cum se apără acum proprietarul localului

Toţi cei şapte copii care au ajuns din tabără direct pe patul de spital au fost externaţi şi se simt mai bine. Micuţii au mâncat la o terasă din Sinaia, iar imediat după au început să se simtă rău. Numărul mare de pacienţi a generat planul alb în Spitalul din oraş, iar medicii au fost chemaţi de acasă şi ambulanţele din alte oraşe. Pe fir au intrat inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Prahova, care au deschis propria anchetă. Terasa a fost deja închisă de cei de la DSP. 

de Redactia Observator

la 10.08.2023, 08:50

Vezi și

Imediat după ce dascălii şi copiii au ajuns la spital, inspectorii DSP Prahova au mers la terasa unde s-a luat masa. Şirul lung de nereguli descoperit a făcut ca unitatea să fie închisă temporar, iar proprietarii obligaţi să plătească o amendă de 20.000 de lei.

Alice Conea, director DSP Prahova: Nu se realizează triajul personalului la intrarea în activitate, spaţile nu corespund din punct de vedere igienico-sanitar.

Proprietarii terasei unde au mâncat copiii încearcă să se apere

Pe fir au intrat şi reprezenţanţii DSVSA Prahova, care au identificat şi alte nereguli - igienă precară şi mâncare ţinută în condiţii improprii. Iar astea le-a mai adus o amendă patronilor, în valoare de 32 de mii de lei. Proprietarii terasei unde au mâncat copiii încearcă să se apere şi spun că aceştia ar fi mâncat şi cu o zi înainte tot la ei.

Pe acelaşi subiect

Mihaela Sârbu, soţia proprietarului pensiunii: Au fost tabere peste tabere, au fost şi copii mai mici. Mâncarea a fost proaspătă! Ce pot să vă spun că a fost proaspătă. Se pare că a fost o problemă la brânză.

Din fericire, cu toţii se simt bine şi au fost externaţi între timp. Mulţi dintre părinţi au ales să bată sute de kilometri, în miez de noapte, pentru a fi lângă cei mici.

Mariana Miu, manager Spital Orăşenesc Sinaia: Important e că sunt stabili toţi, hemodinamic, cu o stare vizibil îmbunătăţită. Şi sperăm că acestă experienţă de la Sinaia să nu le fi provocat neplăceri majore.

Valeria Petre, însoţitor copii: Suntem cazaţi până duminică aici, acum să vedem unde rezolvăm în altă parte cu masa. Inspectorii sanitar veterinari au ridicat de la terasă 21 de kilograme de produse care nu erau bune pentru consum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cei 7 copii care au ajuns pe patul de spital după ce au mâncat la o terasă din Sinaia au fost externați. Cum se apără acum proprietarul localului