Antena Meniu Search
x

6 mai 1937: TRAGEDIA "Titanicului" aerului

Astăzi, se împlinesc 77 de ani de la prima catastrofă aeriană a Statelor Unite. Dirijabilul german Hindenburg a luat foc exact cu puţin timp înaintea aterizării sale la o bază din statul New Jersey. 36 de persoane au murit în tragedie.

 Astăzi se împlinesc 77 de ani de la prima catastrofă aeriană a Statelor Unite. Dirijabilul german Hindenburg a luat foc exact cu puţin timp înaintea aterizării sale la o bază din statul New Jersey. 36 de persoane au murit în tragedie.

Dezatrul are loc seara. La ora 19:25 "Hindenburg" începe operaţiunile de coborâre. Aparatul se afla la numai 20 de metri de sol. Deodată, în spatele lui se înalţă brusc o flamă. Se aud apoi câteva explozii, şi în câteva secunde dirijabilul se transformă într-o uriaşă torţă, care se prăbuşeşte la sol.

Imediat se crează panică iar strigătele pasagerilor se amenstecă cu cele ale mulţimii adunate să vadă "Titanicul" aerului. În tot acest timp, presa prezentă filmează fiecare secundă de groază. Timp de 32 de secunde oamenii au privit neputincioşi imaginile live cu tragedia.

Impunătorul vehicul aerian avea la bord 36 de pasageri şi 61 de membri ai echipajului. Opries la New Jersey pentru a lua şi mai mulţi pasageri când a survenit dezastrul. 36 de oameni au murit în incendiu. Cauza exacta a incendiului este un mister pentru toţi, stârnind numeroase dezbateri de-a lungul anilor. Totuşi, cea mai acceptată teorie susţine că hidrogenul din dirijabil a fost aprins de o scânteie generată de electricitatea statică din atmosferă.

Unul dintre martorii accidentului a declarat că Hindenburg s-a transformat subit într-o minge de foc la circa 30 de metri deaspra solului şi, fără să explodeze, s-a prabuşit deasupra pistei în mai puţin de un minut.

Hindenburg a fost cea mai mare aeronavă care a zburat vreodată – mai lungă decât trei terenuri de fotbal. Era pusă în mişcare de patru motoare Mercedes-Benz enorme, cu 16 cilindri şi 1.200 de cai putere, care învârteau o elice din lemn de 6 metri. Viteza de croazieră era de 125 km/h (fiind mai rapidă decât vasele de linie şi decât trenurile).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 6 mai 1937: TRAGEDIA "Titanicului" aerului