Antena Meniu Search
x

Două noi cazuri de coronavirus, în București și Dolj. 97 de îmbolnăviri în România

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate de autorități, sâmbătă dimineața. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 97.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.03.2020, 10:10

Două noi cazuri de coronavirus, în București și Dolj
Bilanțul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 97. Autoritățile, pregătite să activeze scenariul 3 - Observator

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate de autorități, sâmbătă dimineața. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 97.

Caz 96 - Femeie, 47 ani, din București, contact direct al cazului 45, asimptomatică, aflată în autoizolare la domiciliu.

Caz 97 - Bărbat, 39 ani, din judetul Dolj, întors în 05.03. din Brescia, în autoizolare până în 12.05 când se internează la Spitalul de boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice.

Autoritățile sunt, așadar, la un pas de scenariul cu numărul 3, cel în care se înregistrează între 100 și 2000 de cazuri de coronavirus.

În acest scenariu se urmărește creșterea capacității de răspuns a sistemului sanitar, urmând a fi prioritizate cazurile din coronavirus și amânate cele care nu sunt urgențe medicale.

De asemenea, spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât cazuri de Covid-19, iar pacienții vor fi transferați către alte unități medicale.

Totodată, vor fi mărite spațiile necesare pentru tratamentul pacienților infectați.

- Știre în curs de actualizare - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Două noi cazuri de coronavirus, în București și Dolj. 97 de îmbolnăviri în România