Antena Meniu Search
x

Video A fost identificată persoana care a adăugat pe Google Maps "Catedrala Prostirii Neamului". Amendă de 10.000 de lei

După doi ani şi jumătate, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a finalizat una dintre cele mai grele investigaţii din istoria instituţiei. A identificat persoana care a modificat în aplicaţia Google Maps denumirea locaţiei Catedrala Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului. La acel moment, CNCD a sancţionat Google cu o amendă de 10.000 de lei. Azi, cel care a modificat denumirea a primit aceeaşi amendă. 

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 20:04

Vezi și

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în iunie 2020, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps. 

Patriahia Română a salutat atunci decizia CNCD. „Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior domnul Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii. Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. 

Sesizarea vulnerabilităţilor unor importante sisteme informaţionale, oricui ar aparţine acestea, precum şi sancţionarea pasivităţii faţă de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică. Asemenea vulnerabilităţi informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituţii, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie”, a adăugat el la momentul respectiv.

Reacţia Bisericii, după ce "Catedrala Prostirii Neamului" a apărut pe Google Maps

Biserica Ortodoxă Română a reacționat dur după ce un utilizator a modificat, pe Google Maps, numele Catedralei Mântuirii Neamului. Denumirea a fost considerată jignitoare de către foarte mulți credincioși.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Agenția de Știri Basilica a Patriarhiei că este un atentat și o nouă probă a urii unora: „Recentul atentat pe Google Maps asupra numelui „Catedralei Naționale”, ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreștine / antiortodoxe din România”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » A fost identificată persoana care a adăugat pe Google Maps "Catedrala Prostirii Neamului". Amendă de 10.000 de lei