Antena Meniu Search
x

A fost prins Avraham Morgenstern! Partenerul lui Radu Mazăre, dat dispărut din 31 mai, capturat în Argentina

Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazăre, căutat de autorităţi de mai multe luni, a fost capturat în Argentina.

A fost prins Avraham Morgenstern! Partenerul lui Radu Mazăre, capturat în Argentina

Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazăre, căutat de autorităţi de mai multe luni, a fost capturat în Argentina, pe aeroportul din Buenos Aires.

Omul de afaceri israelian a fost arestat preventiv în lipsă şi dat dispărut din 31 mai, după ce nu s-a mai prezentat la proces.

Avraham Morgenstern, a fost condamnat de Tribunalul București, pe data de 10 ianuarie, la 12 ani de închisoare și plata a 53 milioane lei către statul român, reprezentând prejudiciul într-un dosar de evaziune fiscală.

În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de  Serviciul Urmariri al Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, Avraham Morgenstern, urmarit international de autoritățile române, a fost localizat și reținut, in  cursul nopţii trecute, in Buenos Aires- Argentina, anunţă .

În acţiune au fost implicate instituții din peste 26 de state partenere ENFAST,  in din Spania si Germania.

Schimbul de date și informații a avut loc prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din Poliția Română, iar operațiunea s -a derulat cu sprijinul Europol, Interpol si U.S. Marshall. 

În momentul depistarii, cel în  cauză a prezentat  pentru legitimare, documentele de identitate ale unui conational. 

În prezent, se derulează  procedura legala in astfel de situații. Reamintim că,  Avraham Morgenstern este  condamnat la 8 ani închisoare pentru evaziune fiscală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » A fost prins Avraham Morgenstern! Partenerul lui Radu Mazăre, dat dispărut din 31 mai, capturat în Argentina