Antena Meniu Search
x

Video "A greşit, a atins un vas de sânge". Tatăl băiețelului mort pe masa de operație, în Focșani, acuză medicii de malpraxis

Un copil de patru ani a murit pe masa de operaţie, la Spitalul Judeţean din Focşani, după o operaţie de rutină pentru o hernie inghinală. Medicii spun că au respectat toate procedurile şi nu îşi explică încă moartea copilului. Familia acuză însă echipa medicală de malpraxis şi spun că cel mic a fost tratat cu indiferenţă.

de Adrian Obreja

la 10.05.2022, 09:38

Vezi și

Copilul a fost operat miercurea trecută, la spitalul Judeţean din Focşani. Avea o hernie inghinală, iar intervenţia, una de rutină, a durat 15 minute, potrivit familiei. Cel mic a rămas internat peste noapte, apoi a fost trimis acasă. Însă pe măsură ce au trecut orele, a simţit dureri tot mai mari în zona abdomenului. Părinţii au cerut sfatul chirurgului.

"Am sunat-o și dânsa a zis să îi dăm un Nurofen și dacă în caz că se întampla ceva să mergem cu el din nou în spital", spune Laurențiu Gheorghe, tatăl copilului. 

Pentru că durerile s-au înteţit, copilul a fost dus la camera de primiri urgenţe joi seară. Când a fost văzut iar de chirurg, aceasta a luat decizia de a-l opera din nou.

"S-a uitat și spune: ia uite ce hematom a facut! Exact așa a spus", mărturisește tatăl micuțului.

Pe acelaşi subiect

Copilul a intrat în stop cardio-respirator pe masa de operație

În timpul celei de-a doua intervenţii, copilul a intrat în stop cardiorespirator.

Medicii nu l-au mai putut salva.

"Totul era în ordine şi în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat 2 ore jumătate aproape 3, s-a făcut aproape tot ce trebuie ca să răspundă la manevrele de resuscitare", a declarat Daniela Ciobanu, medic anestezist.

Tatăl micuțului acuză medicii de malpraxis

Familia copilului spune că a depus deja plângere la poliţie şi acuză echipa medicală de malpraxis. "Este vinovată, deoarece a greşit la operaţia aia, a atins un vas de sânge", susține tatăl.

Medicii spun, însă, că totul s-a făcut ca la carte. 

"Vă asigur, şi îi asigur pe toţi că am respectat într totul procedurile medico chirurgicale. Îmi reafirm întreaga compasiune faţă de familie cu care empatizez cu toată fiinţa mea", afirmă Ludmila Geanina Munteanu, medic primar chirurgie pediatrică.

"Nu avem puterea să băgăm în buzunare, asta e realitatea"

Familia copilului mai acuză şi faptul că cel mic nu a fost îngrijit aşa cum se cuvine, cât a stat în spital. Şi că asistentele ar fi ignorat durerile acestuia.

"Cei mai de jos, care îi văd mai de jos, se tratează cu indiferenţă pentru că poate nu avem puterea să băgăm în buzunare, asta e realitatea", mărturisește Florica Gheorghe, bunica micuțului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal de moarte suspectă în acest caz. Aşteaptă acum raportul medico-legal. Şi spitalul a început o anchetă internă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "A greşit, a atins un vas de sânge". Tatăl băiețelului mort pe masa de operație, în Focșani, acuză medicii de malpraxis