Antena Meniu Search
x

Video "A ieşit cu părul arzând, ca în filmele de groază". Au urcat pe munte pentru poze de vis, dar au dat peste o privelişte de coşmar. Turiştii au sunat imediat la 112

Misiune de salvare emoţionantă. O femeie de 60 de ani a luat foc într-un refugiu din Măgura Branului. Miraculos, mai mulţi turişti care se plimbau în zonă au văzut-o şi au sunat imediat la 112. Un elicopter SMURD a aterizat cu greu pe munte pentru a prelua victima care avea arsuri pe aproape un sfert de corp.

de Redactia Observator

la 01.01.2023, 19:18

Vezi și

Salvarea femeii de 60 de ani a venit din cer, dar şi de pe pământ. Elicopterul SMURD a aterizat cu dificultate pe munte, la 1.100 metri altitudine, timp în care patru turişti o încurajau. Se plimbau întâmplător prin zonă, admirând căsuţa singuratică din Măgura Branului, când au văzut o imagine de coşmar.

Femeia, găsită la timp de turişti

"Când eram sus pe culme am văzut o căsuţă mică şi am vrut să fac poze pe lângă ea. Ieşea ca un abur. Şi când colo era un fum. A ieşit din căsuţă cu părul arzând, ca în filmele de groază. Şi am tăbărât pe ea, i-am stins flăcările şi am încercat să o calmăm", povesteşte Adrian Berea

Au aflat că, de frig, femeia a aprins focul în refugiu, a adormit şi a luat foc. Turiştii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul. Pentru echipajul SMURD, a fost o misiune cu totul specială. "Sunt asistent de urgenţă de 30 de ani. Este prima mea misiune pe elicopterul SMURD şi o aştept de peste 20 de ani", mărturiseşte Ioan Motoşoacă, asistent medical.

Pe acelaşi subiect

Misiune SMURD cu obstacole

Andreea a coordonat misiunea. A ştiut că vor reuşi în ciuda zonei abrupte. "Există o satisfacţie foarte mare când la final pot să zic ca am ajutat pe cineva", spune Andreea Marin, medic UPU SMURD.

Alin s-a pregătit cinci ani pentru a pilota elicopterul SMURD şi e fericit că a putu bifa încă o misiune îndeplinită. "Într-o zonă obsatacolată, pe coama unui deal. Posibilităţi limitate de aterizare, care ne-au solicitat. Dar face parte din specificul meseriei", susţine Alin Costea, pilot secund.

Femeia salvată are arsuri pe 20% din suprafața corpului și a fost intubată. Este internată la Spitalul Judeţean Brașov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "A ieşit cu părul arzând, ca în filmele de groază". Au urcat pe munte pentru poze de vis, dar au dat peste o privelişte de coşmar. Turiştii au sunat imediat la 112