Antena Meniu Search
x

A murit cardiologul Radu Ciudin, medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România

Radu Ciudin, primul medic care a montat un cardiodefribrilator în România, a încetat din viață după o luptă grea cu o boală cruntă. Reputatul medic era şeful Secției de Cardiologie de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C C Iliescu” şi avea 63 de ani. 

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 15:54

Acesta se lupta de mai mult timp cu o boală gravă
Acesta se lupta de mai mult timp cu o boală gravă - Radu Ciudin - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Anunțul a fost făcut chiar de către Centrul Medical Internațional București, care a transmis un mesaj de adio regretatului medic. Întreaga lume medicală este în doliu și mulți au transmis condoleanțe prin intermediul rețelelor de socializare.

Cu durere în suflet anunţăm trecerea în lumea Drepților la vârsta de 63 ani a Conf. Dr. Radu Ciudin, Șef de Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C C Iliescu”, Fundeni. Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România, Doctor în ştiinţe medicale cu supraspecializare în Electrofiziologie Cardiacă şi Stimulatoare, Membru Titular al Societăţii Britanice de Cardiologie, Ambasador al cardiologiei de elită din România, Membru al Societăţii Americane de Pacing şi Electrofiziologie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

De asemenea, şi Colegiul Medicilor a transmis un mesaj de condoleanţe familiei cunoscutului cardiolog.

Dr. Radu Ciudin este autorul primului implant al unui cardiodefibrilator implantabil în Romania în anul 1997 și a realizat prima ablație cu radiofrecvență în sindromul WPW – 1999, din Romania. De asemenea, a fost şi membrul primei echipe din lume de ablație cu microunde în aritmiile cardiace la om, din anul 1994 la Londra.

Radu Ciudin a lucrat timp de patru ani în Londra

Reputatul medic Radu Ciudin s-a născut în București, la 10 februarie 1959. După absolvirea Facultății de Medicină Generală „Carol Davila", Ciudin a plecat în Londra în 1992 unde a făcut practică timp de patru ani la Spitalul „St. Bartholomew's", Clinica de Cardiologie, din Londra, datorită bursei de merit a Societăţii Europene de Cardiologie.

În 1997 a fost numit șef al Departamentului  de Aritmii, Electrofiziologie şi Stimulatoare Cardiace la Institutul de Cardiologie Fundeni, Bucureşti.

În 2001 meritele sale au fost recunoscute și a primit distincția de Doctor în Ştiinţe Medicale, iar în 2008 a fost numit șef al Secţiei de Cardiologie 4, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu", de la Spitalul Fundeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » A murit cardiologul Radu Ciudin, medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România