Antena Meniu Search
x

A murit Florin Silviu Ursulescu. Omul care a scris istoria rock-ului românesc avea 73 de ani

A murit Florin Silviu Ursulescu. Omul care a scris istoria rock-ului românesc avea 73 de ani şi a fost cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 16.09.2019, 09:57

A murit Florin Silviu Ursulescu
A murit Florin Silviu Ursulescu. Omul care a scris istoria rock-ului românesc avea 73 de ani - Facebook Florin Silviu Ursulescu

A murit Florin Silviu Ursulescu. Omul care a scris istoria rock-ului românesc avea 73 de ani şi a fost cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România.

Florin-Silviu Ursulescu s-a născut la 1 octombrie 1945 în Bucureşti şi a început să colecţioneze discuri cu muzică încă din adolescenţă.Tot de atunci începe să consulte reviste şi publicaţii străine cu caracter muzical pop-rock – franceze, engleze, italiene (discurile şi publicaţiile erau procurate, cu mari eforturi, sacrificii, cheltuieli, prin intermediul celor care mai plecau peste hotare, în ţară negăsindu-se aşa ceva).

Devine un foarte documentat cunoscător al tuturor ramurilor muzicii numite „de divertisment” – folk, rock, pop şi alte ramuri înrudite, atât din ţară, cât şi din peisajul internaţional (nu numai cel anglo-american, ci şi cel european, atât occidental, cât şi din ţările foste socialiste – Cehoslovacia, Polonia, RDG, Ungaria).

A fondat mai multe cluburi de muzică în Bucureşti, a scris istoria rockului românesc, a lucrat pentru Radio şi a semnat miide cronici muzicale în revistele de specialitate.

A fost fratele cunoscutului prezentator Octavian Ursulescu.

sursa informaţiilor: Casa de Pariuri Literare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Evenimente » A murit Florin Silviu Ursulescu. Omul care a scris istoria rock-ului românesc avea 73 de ani