Antena Meniu Search
x

A murit unul dintre cei trei pacienți care au sărit pe geam ca să se salveze din secția ATI cuprinsă de flăcări, în Constanța

Tragedia continuă la Constanța, în urma incendiului care a curprins, în urmă cu cinci zile, secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Unul dintre cei trei pacienți Covid care au sărit pe geam ca să se salveze a murit în această dimineață.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.10.2021, 20:34

A murit unui dintre cei trei pacienți care au sărit pe geam ca să se salveze din secția ATI cuprinsă de flăcări, în Constanța - Inquam / Daniel Stoenciu

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, fără alte comorbidități, dar care avea o formă severă de Covid-19, afectarea pulmonară fiind una foarte gravă. 

În secția de Terapie Intensivă care a luat foc, vineri dimineață, se aflau zece pacienți. Șapte femei au murit, iar trei bărbați s-au salvat sărind pe fereastră. Potrivit procurorului care instrumentează cazul, aceștia din urmă s-ar fi deconectat de la aparate.

În cursul zilelor de 4 și 5 octombrie, alți doi pacienți transferați la alte spitale după incendiu au încetat din viață. Unul dintre ei avea 75 de ani, iar celălalt 63.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după incendiul din Constanța

Pe acelaşi subiect

Reamintim că șapte oameni au murit vineri, 1 octombrie, în incendiul teribil de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că în spital erau 125 de pacienţi la momentul izbucnirii incendiului, dintre care 120 cu coronavirus, 10 în ATI. Şapte persoane au murit în urma incendiului.

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă. O echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 - Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Andreea Filip - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » A murit unul dintre cei trei pacienți care au sărit pe geam ca să se salveze din secția ATI cuprinsă de flăcări, în Constanța