Antena Meniu Search
x

Video "A simțit, a cerut să fie alături de fetiţa ei". Ultimele momente din viaţa Ronei Hartner. Regretata artistă, condusă pe ultimul drum de Ziua României

Rona Hartner a fost condusă pe ultimul drum. Regretata artistă a fost înmormântată la Cimitirul Bellu Catolic. Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, prietenii, admiratorii și apropiații Ronei Hartner au mers la capela unde a fost depus trupul neînsuflețit al actriței, pentru a-i aprinde o lumânare. 

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 08:18

Vezi și

Pe 1 Decembrie, de Ziua României, Rona Hartner a fost condusă pe ultimul drum. Dimineață, prietenii, cunoștințele și apropiații Ronei Hartner, printre care fiica, mama, fratele și sora ei au mers la capela unde a fost depus trupul neînsuflețit al actriței. Acestora li s-au alăturat admiratori ai vedetei, care, chiar dacă nu au cunoscut-o personal, au îndrăgit-o pe actriță pentru talentul și caracterul ei.

Reon Hartner, fratele Ronei: Era un zâmbet și o floare. Indiferent prin ce greutăţi trecea, ea zâmbea și era optimistă şi cu Dumnezeu înainte. Până în ultima clipă ea se gândea la ceilalți, așa a fost dintotdeauna. Rona a simțit, a cerut vineri să o externeze din spital, că să fie alături de fetiţa ei

Rinda Hartner, sora Ronei: Rona a fost o persoană ambiţioasă, determinată, curajoasă, nu i-a fost niciodată frică de nimic şi tot timpul, orice ar fi fost, se scutură, se ridică și mergea înainte. A transmis emoții puternice, a iubit foarte mult ţara și și-a iubit meseria

Printre cei care au mers la înmormântare a fost și Aurel Păduraru, soțul regretatei Cornelia Catanga.

Aurel Pădureanu: A fost un munte de talent, un munte de energie. O mare artistă, era întotdeaua veselă, nu o vedeai niciodată tristă. Cântam aproape în fiecare seară cu ea si cu Cornelia, Dumnezeu să le ierte pe amandouă. 

Acriţă, cântăreaţă, compozitoare şi pictoriţă, Rona a cucerit publicul din prima clipă

Anul acesta, în vară, boala a recidivat. În ultima convorbire pe care a avut-o cu un reporter Observator, Rona povestea că se simte bine dupa tratament si ca e decisă să îşi dedice intreaga viata muzicii religioase gospel.

"Am un proiect de disc creştin, mulţumire pentru ce Dumnezeu a făcut în viaţa mea. Se numeţte eternity. Aş vrea să mă convertesc încetul cu încetul şi să cânt numai muzică creştină", povestea Rona Hartner.

Nu a arătat niciodată că suferă. Nici măcar atunci când medicii au anunţat-o că e bolnavă. Acum patru ani, a fost diagnosticată cu cancer la colon.

Rona Hartner a jucat în 32 de fime

În 1997, a avut rolul vieţii ei - personajul principal din filmul Gadjo dilo – Străinul nebun. Interpretarea i-a adus recunoaştere internaţională, 7 distincţii una dupa alta. A primit atunci presigiosul Leopard de Aur la festivalul de la Locarno.

Rona Hartner s-a născut la Bucureşti, într-o familie care îmbina orginile germane de la tată cu cele româneşti, din partea mamei. A făcut şcoala în România şi a continuat studiile in Franţa, unde a obtinut dubla cetatenie. A trecut prin doua divorturi si trei tentative de suicid. Fata ei, de 15 ani, a rămas întodeauna cea mai mare comoară pentru ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "A simțit, a cerut să fie alături de fetiţa ei". Ultimele momente din viaţa Ronei Hartner. Regretata artistă, condusă pe ultimul drum de Ziua României