Antena Meniu Search
x

Video "A venit la noi, că nu îl deranjează nimeni". Mărturiile locuitorilor din satul în care un olandez a crescut canabis chiar lângă cimitir

Un olandez arestat acum patru zile pentru că făcuse o fermă ilegală de canabis în Dâmboviţa avea un plan bine pus la punct. Şi-a ales strategic o casă lângă cimitirul dintr-o comună, într-o zonă liniştită. În rând cu solariile vecinilor a ridicat şi el unul, dar în loc de salată şi roşii cultiva plante pentru stupefiante. Spera să nu bată la ochi, dar vecinii bănuiau că se întâmplă ceva necurat în curtea străinului.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 14.10.2023, 23:17

Vezi și

Poliţiştii care au descins în curtea olandezului au găsit o recoltă mare de canabis. 133 de plante, înalte de peste doi metri, într-o seră bine îngrijită. 

Cosmina Balint, reporter Observator: "Anchetatorii au ridicat de aici din casa barbatului din comuna Răzvad 24 de kg de muguri de canabis, 100 de grame de hasis, 12 pastile de extasy dar si cantare, telefoane si instrumente pe care le ar fi folosit pentru vânzarea drogurilor."

Olandezul se stabilise de trei ani într-o localitate de lângă Târgovişte, plină cu solarii, şi începuse să cultive canabis, împreună cu nişte complici români. Vecinii au mirosit, însă, ceva suspect.

Localnic: "Am observat că mirosea a usturoi de la prostiile alea pe care le avea el acolo. Dacă ne mai vedea pe afară nu ne zicea decât bună ziua."

Pe acelaşi subiect

Localnic: "Mirosea urât. A plastic ars, a ceară. Ziceai că a dat foc. Nu iese pe stradă. Nu iese, veneau maşinile şi plecau. Nu ieşeau din curte de nicio culoare. Păi a venit la noi, că la noi...nu îi deranjează nimeni, mai dă bani şi el."

Cultura de canabis, chiar lângă biserica din sat

Preotul din Răzvad, care slujeşte în fiecare zi în biserica de lângă sera cu canabis, şi-a făcut cruce când a auzit ce se întâmpla. 

Ion Vonea, preot: "Mi s-a părut ciudat. Nu mi-a venit să cred. Mi s-a făcut pielea găină. O singură dată am văzut că a venit să ia nişte apă de la fântâna bisericii."

Localnicii cred, însă, altceva.

"Se aveau foarte bine."

"Preotul cu ei?"

"Daa! Preotul este în o...stare avansată de bunăstare. Are şi maşini, are şi case..."

Primarul, care spune că nu a bănuit nimic, este acum revoltat...de locul unde şi-a făcut olandezul sera de canabis. 

Emanuel Spătaru, primar: "Am fost şi noi destul de surprinşi mai ales că a fost aşa într-o zonă deloc ferită. Chiar lângă biserica din Răzvadul de Sus. Cu siguranţă trafic a fost acolo tot timpul dar nimeni nu şi-a închipuit vreodată că cineva poate să facă treaba asta chiar la el în curte."

Tatăl olandezului a aflat cu ce se ocupa tânărul abia după ce fiul lui a fost ridicat de poliţişti.

"Unde este fiul dumneavoastră?"

"Nu ştiu, am venit aici din Olanda. Mi-a zis ieri să vin. Vino pentru câini."

Olandezul este anchetat acum pentru trafic de droguri. Pedeapsa poate ajunge la 10 ani de închisoare, faţă de 8, la el în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "A venit la noi, că nu îl deranjează nimeni". Mărturiile locuitorilor din satul în care un olandez a crescut canabis chiar lângă cimitir