Antena Meniu Search
x

Video "A venit un miros groaznic, ne-a luat tusea pe toţi". Zeci de locatari au fugit îngroziți dintr-un bloc, în Timișoara, după ce au simţit că se sufocă în propriile apartamente

Zeci de locatari ai unui bloc din Timişoara au fost la un pas de o tragedie seara trecută, după ce s-au intoxicat cu o substanţă toxică, folosită la dezinsecţii. Îngroziţi de mirosul sufocant, oamenii au ieşit doar cu ce aveau pe ei şi au alertat autorităţile. Două femei au avut nevoie de ajutorul medicilor. Cazul aduce aminte de tragedia din anul 2019, când o femeie şi doi copii au murit intoxicaţi cu un pesticid puternic, tot în Timişoara.    

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.09.2023, 10:08

Vezi și

Alarma s-a dat seara trecută, în jurul orei 18, atunci când locatarii blocului au simţit că se sufocă în propriile locuinţe. Rând pe rând, apartamentele au fost învăluite de un miros înţepător, iar oamenii au început să tuşească. Îngroziţi, au încercat să fugă, însă.. 

Locatar: Am simţit un gaz foarte puternic. Am lăcrimat, gâtul absolut, nu puteam să cobor din apartament. 

Daniela Manafu, preşedintă de bloc: Am început să miros pe la uşi, că se simţea în sus se simţea miros şi era atât de înţepător şi am început să tuşesc. Am făcut şi un atac de panică.

Locatară: Am dat să intrăm în bloc. În momentul în care s-au deschis uşile, a venit un miros groaznic, înţepător, puternic, încât ne-a luat tusea pe toţi.  

Pe acelaşi subiect

Primii care au sesizat pericolul, au fost cei aflaţi la etajele inferioare ale blocului, acolo unde gazul toxic se simţea cel mai tare.

Oamenii au încercat să deschidă geamurile, însă mirosul sufocant nu a dispărut.

Daniela Manafu, preşedintă de bloc: Pe ele le-am văzut tuşind şi că nu mai pot, şi strigau. 

Vecin acuzat că ar fi dat cu un spray împotriva ploşniţelor

Locatarii spun că, de vină pentru situaţie ar fi un vecin de la etajul 1, care ar fi dat cu un spray împotriva ploşniţelor, însă bărbatul negă acuzaţiile.

Locatar: Tot blocul este infectat. Vă spun sincer, lumea de aici nu mă suportă. Am ieşit afară, la care am fost învinuit că eu am deschis uşa şi că de la mine.

Locatară: A ţipat tot dânsul: Chemaţi poliţia că ne omoară!

Două femei au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au acuzat stări de rău şi ameţeală. Un echipaj CBRN a sosit imediat la faţa locului pentru măsurători, însă nu s-a depistat nicio substanţă toxică. Panica a fost cu atât mai mai mare pentru că în anul 2019, tot într-un bloc din Timişoara, o femeie şi doi copii au murit intoxicaţi în urma unei dezinsecţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "A venit un miros groaznic, ne-a luat tusea pe toţi". Zeci de locatari au fugit îngroziți dintr-un bloc, în Timișoara, după ce au simţit că se sufocă în propriile apartamente