Antena Meniu Search
x

Record într-un liceu din Vaslui. Aproape toți absolvenţii din două clase au fost admiși la mai multe facultăți de medicină, cu medii peste 9

Record într-un liceu din Vaslui. Aproape toți absolvenţii din două clase au fost admiși la mai multe facultăți de medicină din țară, şi asta cu medii peste 9.

Vezi și

Record într-un liceu din Vaslui. Aproape toți absolvenţii din două clase au fost admiși la mai multe facultăți de medicină din țară, şi asta cu medii peste 9. Toţi visează să ajungă medici renumiți, iar pasiunea nu a apărut întâmplător.

Ar exista şi o explicaţie pentru recordul înregistrat. Profesoara de chimie şi cea de biologie au ştiut să le insufle elevilor dragostea pentru cele două materii. 

Doina Elena Gosav, profesor de chimie Liceul Mihail Kogalniceanu Vaslui: "Noi realizam cu ei, pot sa spun, si o educatie psihologica, pentru ca multi dintre ei sunt copii foarte buni, dar au nevoie de o confirmare a valorii si-i incurajam mereu, le transmitem ca au sanse, sa munceasca, sa munceasca, sa munceasca."

Geanina Romaşcu, profesor de biologie: "Sunt pasionati, lucreaza foarte mult, muncesc si in particular, vin, ne intreava, solicita materiale, solicita pregatire in afara orelor de curs."

În afară de munca tenace, mai există un secret pentru a intra la Medicină.

Anastasia Chirvase, studentă Facultatea de Medicină Iasi: "Nu este greu. Ai nevoie de o motivatie suficient de puternica, care sa te ajute sa renunti la anumite placeri in timpul perioadei de pregatire."

Aceste este lecţia pe care profesorii din Vaslui le-au predat-o elevilor lor.

Robert Cârlescu, student Facultatea de Medicina Cluj: "Sunt oameni exceptionali, ne-au indrumat foarte bine si ne-au insuflat aceasta dragoste pentru carte, de fiecare data. Ne-au ajutat cand am avut nevoie si le multumesc pentru acest lucru."

Încă de pe acum, mulţi dintre studenţi spun că ar vrea să practice medicina în strănătate. Dar sunt şi câţiva care şi-ar dori să rămână acasă.. 

Alexandru Răileanu, student la Facultatea de Medicina: "Parintii nu m-ar vedea in tara, altii spun sa raman. Eu am zis sa raman vreo cativa ani, sa vad exact cum sta treaba in domeniul medical."

În fiecare an, Liceul teoretic Mihail Kogalniceanu din Vaslui furnizează facultăţilor de medicină zeci de absolvenţi. Până acum, peste 400 de foşti elevi au îmbrăcat halatele albe şi salvează vieți în întreaga lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Record într-un liceu din Vaslui. Aproape toți absolvenţii din două clase au fost admiși la mai multe facultăți de medicină, cu medii peste 9