Antena Meniu Search
x

Video Accident chimic la "Uzina de apă" din Brașov. Alertați de mirosul puternic de clor, oamenii au sunat speriați la 112

A fost alertă ieri seară, într-un cartier din Municipiul Săcele, judeţul Braşov. "Uzina de apa" a Brașovului, locul în care se tratează apa potabilă, a deversat accidental o cantitate importantă de clor. 
La faţa locului au intervenit de urgenţă pompierii militari, specializaţi în cercetare chimică.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.05.2023, 08:14

Vezi și

Uzina este situată în sud-estul municipiului Săcele, dar este locul în care apa brașovenilor este tratată pentru consum. 

Reporter - paznic:

Bună seara, ce s-a întâmplat?

Nu ştim, noi suntem agenţi de pază. 

Pe acelaşi subiect

Este vreun  pericol pentru populaţie, acum?

Deocamdată nu mai este 

Dar a fost?

Nu ştiu ce să zic.  

Claudiu Loghin, reporter Observator: Alerta s-a dat aseară la 20 şi 21 de minute. Mai mulţi localnici au sunat la 112, alertaţi de faptul că în zonă se simte un miros foarte puternic de clor.

Accidentul s-a produs la un butoi cu reziduuri din clorul folosit la dezinfecția apei potabile

Pompierii militari specializați în cercetare chimică au fost mobilizați de urgență la uzina de apă. Au stabilit că accidentul s-a produs la un butoi cu reziduuri din clorul folosit la dezinfecția apei potabile. 

Cătălin Văsii, prefect de Brașov: În acest moment şi atunci nu a fost niciun pericol, deci viaţa şi sănătatea populaţiei nu a fost pusă niciun moemnt în pericol. 

Reporter: A fost o emisie accidentală?

Cătălin Văsii, prefect de Brașov: Da, a fost o emisie accidentală, aşa cum am spus, de la un recipient deja utilizat. 

Echipele medicale și de cercetare chimică, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au monitorizat până la miezul nopții un cartier din Săcele, aflat în apropierea uzinei de apă. Specialiștii nu au mai detectat însă scurgeri de gaz toxic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Accident chimic la "Uzina de apă" din Brașov. Alertați de mirosul puternic de clor, oamenii au sunat speriați la 112