Antena Meniu Search
x

Video Alertă în magazine: şampoane, dodorante şi săpunuri cu risc chimic. Pot avea efecte grave

Este alertă în magazinele din România, acolo unde au fost semnalate mai multe produse care pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor. Şampoane, dodorante sau săpunuri lichide sunt doar câteva dintre produsele cu risc chimic ce ne-ar putea băga în spital. Mai mult, pe lista neagră se află şi produse electrocasnice mici. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.03.2023, 18:46

Vezi și

"Fiecare alertă şi pericol diferă de la caz la caz, dar iată câteva exemple. Avem mai multe cazuri semnalate la produse cosmetice şi articole de îngrijire personală, cum ar fi un şampon, un săpun lichid, dar şi trei deodorante cu risc chimic", spune Alexandra Marin, reporter Observator.

Alertă în magazine: produse cu risc chimic

"Pe lista ingredientelor s-a regăsit şi o substanţă interzisă în mod obişnuit în astfel de produse, o substanţă care se pare că afectează grav sistemul reproducător, sănătatea copilului în cazul în care femeia care le foloseşte este însărcinată, dar poate provoca inclusiv iritaţii la nivelul pielii", adaugă Alexandra Marin, reporter Observator.

"Un alt caz interesant a fost cel al unui uscător de păr ce a fost semnalat cu alertă de arsură şi incendiu. Mai exact, persoanele care îl folosesc pot avea parte de arsuri la nivelul scalpului, dar acel uscător de păr putea provoca inclusiv un incendiu din cauza cablului care nu a fost bine izolat de producător. Cele mai multe alerte au fost semnalate în cazul articolelor pentru copii: biberoane, jucării, cărucioare, dar şi haine pentru cei mici. Aceste produse se regăsesc în special în zone nereglementate, nu în supermarketuri", adaugă Alexandra Marin, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alertă în magazine: şampoane, dodorante şi săpunuri cu risc chimic. Pot avea efecte grave