Antena Meniu Search
x

Accident pe Podul de la Brăila, în ziua inaugurării. O maşină a fost lovită din spate, după ce şoferul a oprit să facă o poză

Un prim accident a avut loc pe Podul suspendat peste Dunăre, chiar în ziua inaugurării de pe 6 iulie. Un şofer care a oprit să o poză împrejurimilor, a fost tamponat uşor din spate de o maşină, în condiţiile în care staţionarea şi oprirea pe poduri este sancţionată prin lege.

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 14:07

Accident pe Podul de la Brăila, în ziua inaugurării. O maşină a fost lovită din spate, după ce şoferul a oprit să facă o poză
Accident pe Podul de la Brăila, în ziua inaugurării. O maşină a fost lovită din spate, după ce şoferul a oprit să facă o poză - Facebook / Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Un şofer care a oprit pe şosea pentru a face o poza podului, a fost tamponat uşor din spate de către un alt vehicul. Deşi tamponare a fost una uşoare care nu a necesitat oprirea celor doi şoferi, CNAIR face apel la şoferi să nu mai oprească pe Podul suspendat peste Dunăre.

Conform legislației rutiere, oprirea pe poduri este interzisă și sancționată. Amenzile pot ajunge până la 2.900 de lei.

"Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism. Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente nu trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere", a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Podul de la Brăila, deschis din greşeală mai devreme

Pe acelaşi subiect

Pe 6 iulie a fost inaugurată cea mai complexă construcţie rutieră din România în ultimele decenii, dar deschiderea circulaţiei a fost amânată cu câteva ore. Podul suspendat are aproape 2 kilometri şi este al treilea ca dimensiune din ţările Uniunii Europene.

A fost chiar asemănat cu celebrul pod "Golden Gate" din San Francisco. Inaugurarea a adus alături oficialii de rang înalt. Preşedintele Iohannis, premierul Ciolacu împreună cu fostul prim-ministru Ciucă şi şeful de la Transporturi Grindeanu au tăiat panglica.

În perioada 17 iulie - 30 noiembrie 2023 se va circula cu restricţii pe timp de noapte, circulaţia fiind deschisă de luni şi până vineri, între orele 06,00 şi 21,00, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi în sărbătorile legale ea fiind permisă atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, potrivit CNAIR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Accident pe Podul de la Brăila, în ziua inaugurării. O maşină a fost lovită din spate, după ce şoferul a oprit să facă o poză