Antena Meniu Search
x

Video Accidentele s-au ţinut lanţ în ţară, din cauza viscolului şi ninsorii: O femeie a murit în Predeal, după ce maşina în care se afla a ajuns într-o râpă

Primul episod de iarnă veritabilă din acest sezon a făcut prăpăd în majoritatea zonelor ţării. Mai multe drumuri de la munte au fost închise, iar accidentele s-au ţinut lanţ din cauza viscolului şi ninsorii. Aseară, patru tineri au scăpat cu viaţă, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat din cauza vitezei şi a carosabilului umed. 

de Redactia Observator

la 19.11.2023, 08:33

Vezi și

Lipsa de experienţă a unui şofer de 20 de ani îî putea ucide atât pe el, cât şi pe amicii lui, seara trecută în judeţul Caraş-Severin. Băiatul, însoţit de alţi 3 prieteni, au vrut să se bucure de prima zăpadă de pe Muntele Semenic, însă, pe o porţiune de drum drept, din cauza vitezei şi a carosabilul umed autoturismul s-a răsturnat. Doar ca prin minune au reuşit să scape cu viaţă.

Rafale de peste 100 de kilometri pe oră

În Timiş, drumul spre Muntele Mic a fost blocat de copacii care au căzut din cauza vântului puternic. Cablurile de electricitate au fost rupte, iar oamenii nu au mai avut curent. Şi în zona Lacului Tarniţa, din Cluj, mai mulţi arbori au blocat un drum judeţean, după ce s-au prăbuşit pe şosea. Pompierii au lucrat ore în şir pentru eliberarea carosabilului.

În judeţele Galaţi şi Brăila, drumarii au împrăştiat aseară 14 tone de material antiderapant pe drumurile naţionale din cele două judeţe. Însă, în localitatea Scorţaru Nou omătul s-a depus pe şosele noaptea trecută.

Pe acelaşi subiect

Accidente cumplite din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Însă nebunia a început încă de vineri noapte. Ieri, vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră în Bisoca, din judeţul Buzău. O mașină care a rămas blocată pe șoseaua aflată la limită cu județul Vrancea. Buzăul este sub cod portocaliu de viscol care reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Din acest motiv, autorităţile avertizează şoferii să nu circule în zonă dacă nu este necesar şi să fie echipaţi de iarnă.  

Ninsoarea a făcut şi primele victime ieri, în Predeal, pe drumul spre Azuga. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, o maşină cu 4 pasageri a ieşit de pe şosea şi a ajuns într-o râpă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, care au fost nevoite să declare decesul unei femei. Şi în judeţul Iaşi, o maşină în care se aflau o mamă, fiica ei şi o altă femeie s-a răsturnat în şanţ. Vehiculul avea cauciucuri de vară pe care proprietarul nu le-a mai schimbat de 16 ani. 

Pe drumul naţional 24, drumarii au lucrat la foc continuu pentru a curăţa carosabilul. De vineri-noapte, utilajele de deszăpezire curăţă la foc continuu drumurile naţionale din Suceava. Chiar şi aşa, ninsoarea viscolită a fost atât de puternică încât, ieri dimineaţă, mai multe maşini au rămas blocate timp de câteva ore în Păltinoasa, la peste 1.100 de metri altitudine. Probleme în trafic au fost şi în judeţul Maramureş. Mai multe maşini au rămas blocate pe şosele.

În judeţul Neamţ, peste 30 de echipaje ale poliţiei au dirijat circulaţia ca să nu se creeze ambuteiaje în trafic. Şi în munţii Parâng a nins şi a viscolit toată noaptea. Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe drumurile montane. 

Remus Popescu, șef Salvamont Petroşani: La creastă, traseele sunt închise. Zăpada este mult mai mare, depăşeşte jumătate de metru şi vizibilitatea este redusă spre zero. 

Vremea rea i-a pus la grea încercare şi pe şoferii din Harghita. S-a circulat în condiții de iarnă, a nins și s-a depus zăpadă pe carosabil pe mai multe artere rutiere.

Drumar: "Se acţionează cu toate utilajele din baze. S-a depus un strat de zăpadă. S-a acţionat cu aproximativ 120 de tone de material derapant". 

Pe Transfăgărăşan s-a aşternut deja un strat de zăpadă

Şoseaua Transfăgărăşan a fost acoperită de un strat de zăpadă. Vântul a suflat cu peste 60 de kilometri pe oră, iar circulația a fost închisă. Sus, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri. Şi pe Transalpina drumarii acţionează şi au închis şoseaua. 

În Tulcea, canalizarea nu a mai făcut faţă, iar străzile din oraş au fost inundate. Dacă pentru şoferi prima zăpadă din an a fost o corvoadă, turiştii s-au distrat din plin în staţiunile montane. 

Omătul s-a aşternut şi în Munţii Apuseni. La peste 1.800 de metri peisajul este un basm. 

Până astăzi la ora 10 dimineaţa este în vigoare un cod portocaliu de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului. Zone vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Accidentele s-au ţinut lanţ în ţară, din cauza viscolului şi ninsorii: O femeie a murit în Predeal, după ce maşina în care se afla a ajuns într-o râpă