Antena Meniu Search
x

Video Actorul Costel Constantin a părăsit scena pentru totdeauna. "Noi trăim atâta timp cât trăim în memoria spectatorilor"

S-a mai stins unul dintre marii actori ai Generaţiei de Aur. Costel Constantin avea 81 de ani si de numai un an se retrăsese oficial de pe scena Teatrului National. Acolo unde a jucat, timp de 55 de ani, roluri magistrale şi personaje care vor rămâne în istorie. În vara lui 2023 şi-a luat rămas bun de la public, pe scenă, la finalul piesei "Omul care a văzut moartea". 

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 20:58

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galaţi. Şi-a dorit din copilărie să fie actor, ca unchiul său. A intrat din prima la Institut şi a debutat la Teatrul din Iaşi, unde a primit repartiţie. 

Pe scenă a fost Stefan cel Mare din Apus de Soare sau Tipătescu din O scrisoare pierdută. Murphy din Zbor deasupra unui cuib de cuci sau Aymaro din Numele Trandafirului. Pe mare ecran a făcut roluri memorabile în Tănase Scatiu, Misterele Bucureştilor, De ce trag Clopotele Mitică sau Ion, Blestemul pământului, blestemul iubirii. 

La capăt de drum

Vezi și

În 2021, la Premiile Gopo, Costel Constantin a primit premiul de excelenta pentru întreaga carieră. 

Pe acelaşi subiect

Costel Constantin: Vă mulţumesc din suflet. Să ştiţi că avem o meserie superbă. Noi trăim atâta timp cât trăim în memoria spectatorilor. 

Vara trecută, la vârsta de 80 de ani, s-a retras de pe scenă. După mai mult de 200 de spectacole, spectacolul Omul care a văzut moartea a tras cortina odată cu marele actor.  

E teatrul în care a şi locuit Costel Constantin imediat după ce s-a mutat la Bucureşti. Teatrul i-a fost casă, inspiraţie, respiraţie şi familie. Şi singurul lucru care l-a mai tinut in viata în ultimii doi ani, după ce şi-a pierdut soţia.

Costel Constantin: Asta e o meserie pe care o iubesc enorm şi nu mi-aş dori să fac altceva în viaţă. Nu mi-aş dori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Actorul Costel Constantin a părăsit scena pentru totdeauna. "Noi trăim atâta timp cât trăim în memoria spectatorilor"