Antena Meniu Search
x

Foto Adevăratul motiv pentru care şoferul ucrainean blocat pe Valea Oltului nu a plecat din România, deşi are TIR-ul reparat

De o lună, povestea lui Pedro i-a impresionat pe români. Şoferul ucrainean a rămas blocat pe Valea Oltului, după ce TIR-ul său s-a defectat. A fost lăsat de patron să moară de foame, fără bani şi fără ajutor.

de Monica Palade

la 29.03.2023, 21:46

Românii însă i-au sărit în ajutor. I-au oferit bani, alimente, haine, țigări şi chiar i-au oferit şi şansa de a face un duș. În plus, un patron din București i-a dat nu doar piesele de care avea nevoie, dar şi oameni care să îl ajute cu reparaţiile. Cu toate acestea, Pedro este încă blocat în parcarea de pe Valea Oltului, din zona Proieni – Brezoi.

Adevăratul motiv pentru care şoferul ucrainean blocat pe Valea Oltului nu a plecat din România

Motivul? Marfa pe care o transporta în TIR, marmura neagră în valoare de peste 8 miliarde lei vechi. După cum susţin internauţii, Pedro aşteaptă de fapt ca patronul să se întoarcă, după ce a plecat cu primul TIR de marfă. Tot el ar fi fost cel care ar fi provocat accidentul şi nu şoferul ucrainean.

Un al doilea motiv ar fi faptul că Pedro mai are nevoie de câteva piese de schimb, care ar fi trebuit să ajungă miercuri, 29 martie.

„Am trecut pe la colegul ucrainean și pot să vă spun că este ok în privința mâncării, spălatului și a îmbrăcămintei. Cam tristă povestea lui. De fapt, nu el a avut accident, ci patronul lui, turc. A condus un Iveco și a intrat în spatele altui camion, l-a lăsat pe ucrainean de pază la camion și el a plecat în Turcia cu camionul ucraineanului. Cine știe când se va întoarce la el să îl ia de acolo”, scria un alt şofer român care trecuse prin zonă.

Povestea lui Pedro a devenit virală, după ce Ilie Matei, unul dintre cei mai cunoscuți șoferi profesioniști români de TIR, a relatat cazul pe Facebook. "Omul se află în parcarea indicată cu coordonate în foto, în parcarea restaurantului Andiva între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și R.Vâlcea. Oricare dintre noi ne-am dori să simțim omenia și măcar o vorbă de îmbărbătare în asemenea momente, dacă am trece printr-o cheste de genul undeva la mii de kilometri de casă. Înainte de limba vorbită, de religie, sex, culoare a pielii sau nație, noi suntem colegi cu oricare practica meseria asta, iar acum unul de-al nostru de pe șosele este la greu. Nu ne vorbește limba, țara lui este sub asediu și de acolo ajutor nu va primi curând. Mâncare, haine, bani, pături, apă, bani, orice puteți voi lăsa acestui om, cred că i-ar arăta că noi, aștia ce gonim fiarele pe șosele, ne avem oriunde unii pe ceilalți. Băieti și fete, oricând, oricare din meseria asta poate trece printr-un moment greu și v-ați dori să știți că ceilalți sunt acolo pt voi! E momentul încă o dată să demonstrăm că pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți!", a scris Ilie Matei pe Facebook, atașând și imagini cu șoferul ucrainean și TIR-ul vizibil avariat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Adevăratul motiv pentru care şoferul ucrainean blocat pe Valea Oltului nu a plecat din România, deşi are TIR-ul reparat