Antena Meniu Search
x

Administratorul județului Sibiu, internat cu Covid-19, după ce a plantat copaci alături de Raluca Turcan, fără să poarte mască

Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu, a fost internat la Spitalul Județean Sibiu, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. În urmă cu trei zile, acesta participa la o acțiune de plantat copaci în zona montană a orașului Tălmaciu, alături de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

de Monica Palade

la 30.03.2021, 23:08

La eveniment, cei mai mulţi dintre participanţi nu au purtat mască. Adrian Bibu urmează să fie ținut sub monitorizare timp de șapte zile. ”Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să se poarte masca. Acum, referitor la acțiunea aceasta, care a avut loc în aer liber, n-am văzut chiar așa de strict lucrurile... Important e să nu stai lipit unul de celălalt”, declara Adrian Bibu.

Lucrurile trebuie luate în serios

”Oamenii trebuie să ia în serios lucrurile și să respecte ceea ce spun autoritățile”, a declarat acum Adrian Bibu, potrivit Turnul Sfatului. Declarația a venit în urma protestelor care au avut loc în Sibiu, dar și în toată țara. ”Aceste proteste mi se par total nepotrivite și cred că lumea trebuie să vadă ce este aici, în spital, și cum oamenii așteaptă la rând pentru a primi oxigen. Lucrurile sunt delicate. Trebuie să respectăm regulile, lucrurile trebuie luate în serios. Iar lumea, din punctul meu de vedere, nu respectă ceea ce cer autoritățile. Dacă s-ar respecta, cred că totul ar fi în regulă”, adaugă Adrian Bibu.

Ce spune Raluca Turcan 

Pe acelaşi subiect

Surprinsă şi ea când s-a înghesuit într-o remorcă cu opt persoane, între care și un copil, toți fără mască, ministrul Muncii, Raluca Turcan a explicat că pentru evenimentul din zona montană din Tălmaciu, toţi participanţii au făcut test antigen. 

„Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiata localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33”, a declarat Turcan pentru Mediafax.

Ministrul adaugă că fotografiile care apar pe pagina de Facebook a PNL Sibiu nu sunt reprezentative pentru cele aproximativ 5 ore petrecute în aer liber.

„Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a precizat Raluca Turcan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Administratorul județului Sibiu, internat cu Covid-19, după ce a plantat copaci alături de Raluca Turcan, fără să poarte mască