Antena Meniu Search
x

Adolescentă de 13 ani din Târgu Jiu, umilită și bătută cu sălbăticie de alte patru fete

Scene de o violenţă extremă s-au petrecut în Târgu Jiu. O adolescentă de 13 ani a fost umilită și bătută cu sălbăticie de alte patru fete. Asta, în timp ce un băiat filma și se amuza, în loc să o ajute.

de Redactia Observator

la 07.09.2020, 15:08

Vezi și
  • Scenele s-au petrecut sâmbătă într-un parc din Târgu Jiu.
  • Totul ar fi pornit de la un băiat.

Agresoarele au fost audiate de poliţişti. Iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru infractiunile de lovire şi alte violențe. Şi Direcţia Pentru Protecţia Copilului face anchete. Atât fata bătută, cât şi agresoarele ei vor fi consiliate psihologic.

Trântită la pământ, târâtă și scuipată de mai multe ori, fata de 13 ani este lovită fără milă, rând pe rând, de mai multe adolesecnte. Fără însă să strige după ajutor.

Scenele de o violenţă greu de imaginat s-au petrecut sâmbătă într-un parc din Târgu Jiu şi totul ar fi pornit de la un băiat. Adolescenta de 13 ani a fost bătută cu sălbăticie de încă 4 fete. În loc să intervină în tot acest timp, un băiat le filma.

Poliţiştii s-au autosesizat după ce filmarea a fost postată pe reţelele de socializare. Fetele agresive care au vârste cuprinse între 12 şi 14 ani ani au fost chemate la audieri, însoţite de părinţi.

Lidia Bîrsanu, psiholog: Li s-a oferit suport psiohologic pe toată durata audierilor minorelor implicate. Au început să conştientizeze efectele negative ale acţiunilor exercitate. Urmează să fie consiliate psihologic pentru ca pe viitor să evite astfel de practici. Posibil să fi acumulat foarte multe frustrări, sunt la perioada la care nu constientizează. S-au purtat discuţii atât cu prăinţii şi cu minorele pt a fi mult mai atenţi al perioada pe care o tarversează.

Victor Țuhașu, purt de cuv IPJ Gorj: În cauză a fost întocmit un dosar penal. Poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.

O echipă de la Direcţia Pentru Protecţia Copilului va merge în inspecţie acasă la familiile adolescentelor implicate în incidentul revoltător.

Minodora Sucea, purtătorul de cuvant al DGASPC Gor: Echipa multidisciplinară formată din psiholog asistent social şi consiler juridic se deplasează al domiciliul tuturor minorelor, în vederea situaţiei socio familiale. În funcţie de constatările ulterioare se vor stabili măsurile ce se impun în acest caz.

Specialiştii susţin că astfel de situaţii pot afecta victima pe termen lung, chiar şi la maturitate.

Laura Bîrdeanu, psihiatru copii: Nu este în regulă că acel copil bătut nu a strigat după ajutor, asta înseamnă că acasă nu a fost învăţată că dacă i se întâmplă ceva rău trebuie să ceară ajurorul.

Reporter: Cât de grave pot fi sechelele în cazul ei?

Laura Bîrdeanu, psihiatru copii: Păi, umilinţa este una dintre cauzele formării structurii defecte a personalităţii. Poate, de asemenea, să să transforme din victimă în agresor.

Una dintre agresoare nu ar fi la primul incident în care loveşte o tânără de aceaşi vârstă. Şi atunci a fost filmată de prietenii ei inile au ajuns pe reţelele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Adolescentă de 13 ani din Târgu Jiu, umilită și bătută cu sălbăticie de alte patru fete