Antena Meniu Search
x

Adolescenţii care au maltratat o pisică, în Constanţa, sunt anchetaţi de poliţie

Doi adolescenţi din Constanţa s-au filmat în timp ce maltratau o pisică... pentru propria distractie. Cinic şi trist. Şi, din păcate, de multe ori fără consecinţe pentru cei care se amuză pe seama unor animale nevinovate. Imaginile au puternic impact emoţional şi, pentru că nu încurajăm astfel de comportamente, nu vom difuza filmuleţele care deja au explodat în mediul online.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.08.2020, 21:35

Sursa Foto: iStock by Getty Images Vezi și
  • Incidentul a fost filmat şi postat pe Instagram.
  • Poliţia a deschis un dosar penal.

Distracţie adolescentină...cu viaţa animalelor. Doi tineri se amuză de mama focului chinuind o pisică în vasul de toaletă. Rolurile lor sunt clare - unul filmează, altul acţionează.

Ziadin Murat, ONG protecţia animalelor: E ceva oribil, nici nu am cuvinte. Cum poti sa faci asa ceva? Copilul asta impreuna cu grupul lui trebuie identificati imediat si sanctionati. Acest copil ar trebui sa fie dus undeva si pus sa se ocupe de animale, sa salveze animale, sa hraneasca, sa vada cum e.

Şocant este că băiatul care apare în imagini are doar 14 ani.

Kuki Bărbuceanu, ONG protecţia animalelor: Prin cazurile pe care le-ati prezentat in ultimele luni, majoritatea comise de minori, macar in acest domeniu minorul sa rapunda penal de la 14 ani. La 14 ani cam stii ce faci, ce se intampla pe lumea asta si din mom ce faci asa ceva e clar ca o faci intentionat.

Şi ca distracţia lor să fie completă, au urcat imaginile pe Instagram. Imediat au devenit virale şi în grupurile celor care salvează animale. Aşa s-a sesizat şi poliţia şi a deschis dosar penal.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: Poliţiştii din cadrul Poliţiei Agigea s-au autosesizat sub aspectul săvârşirii infraţiunii de rănire sau schingiuirea animalelor. A fost întocmit un dosar penal. Pisica e Ok, a fost dată mamei minorului, urmând să fie dusă la un consult de specialitate, la un veterinar.

Tot pe Instagram, adolescentul a postat la scurt timp un filmuleţ în care arată că pisica este în regulă.

Kuki Bărbuceanu, ONG protecţia animalelor: Avem lege din 2004 care sanctionează aceste orori, dar nimeni nu o aplica. Acum vreo 2 luni, Ministrul de Interne Vela ne promitea ca vrea sa infiinteze politia animalelor. De atunci si pana acum nu am auzit nimic!

Cazul nu este singular. Un alt exemplu de schingiure vine tot din Constanţa. Un tată a vrut să-şi distreze copilul, aşa că a băgat pisica într-un sac, l-a legat la gură şi a învârtit-o minute bune.

Studiile arată că un copil care se distrează maltratând animale, va abuza verbal sau fizic alţi copii. Schingiuirea necuvântătorele este, de asemenea, şi un semn timpuriu ce anunţă comportamente nesănătoase şi delincvenţe pe viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Adolescenţii care au maltratat o pisică, în Constanţa, sunt anchetaţi de poliţie