Foto

Adrian, înger salvator la 19 ani pentru un bătrân căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri. Pompierii suceveni l-au premiat

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 26.02.2021, 19:00.
Actualizat: 26.02.2021, 19:40

Un tânăr de 19 ani din Suceava a devenit erou în comunitatea lui, după ce i-a ajutat pe pompierii suceveni să scoată la suprafață un bătrân căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri. Adrian Ferariu s-a oferit voluntar să intre după bătrân, intervenția fiind una extrem de grea.

Adrian, înger salvator la 19 ani pentru un bătrân căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri

Adrian, înger salvator la 19 ani pentru un bătrân căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri

Facebook ISU „Bucovina" Suceava

Alarma a fost dată ieri, când pompierii de la Garda de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu modulul SMURD pentru salvarea unei persoane căzute într-o fântână, în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei.

Fântâna era construită din tuburi și avea o adâncime de 22 de metri, iar diametrul la suprafață de doar 50 de centimetri. Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat si au asigurat un voluntar din localitate, Adrian Ferariu, în vârstă de 19 ani, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă.

Pompierii l-au echipat corespunzător și l-au asigurat pe Adrian, iar apoi l-au coborât în fântână. Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza spațiului redus, și chiar dacă a fost necesar un efort susținut, tânărul salvator a reușit să strecoare cordița de salvare și să-l asigure pe bătrân. Ulterior, cei doi au fost extrași la suprafață de către pompierii militari.

Bătrânul a fost scos în stare de semiconștiență din fântână

Bătrânul, în stare de semiconștiență, a fost preluat de către echipajele SMURD B2 și, ulterior, SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), care i-au acordat primele îngrijiri medicale și l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Potrivit celor mai recente informații, bătrânul se află în prezent internat la spital.

Vineri, pompierii s-au întors în satul Mironu, satul lui Adrian, și i-au înmânat o Diplomă de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare.

Prin fapta sa, Adrian a devenit un „salvator de excepție” și a contribuit la consfințirea valorii de adevăr a citatului din Talmud, care spune: „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.