Antena Meniu Search
x

Video Aeronava poloneză şicanată deasupra Mării Negre de un Suhoi rusesc executa misiuni de patrulare. MApN: "Este complet inacceptabil"

Incident grav deasupra Mării Negre. Un Suhoi, care aparţine Rusiei, a şicanat minute în şir o aeronavă poloneză, care executa, în cooperare cu Poliţia de Frontieră Română, misiuni de patrulare de rutină. 

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 07:52

Vezi și

Manevrele agresive şi periculoase, executate în mod repetat, au generat un nivel ridicat de turbulenţe şi dificultăţi majore în controlul aeronavei poloneze. Din fericire, echipajul a reuşit să redreseze şi să aterizeze în siguranţă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. 

Reacţia MApN

În urma incidentului, două aeronave de luptă ale Forţelor Aeriene Române şi două ale Forţelor Aeriene Spaniole aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană au fost prealertate de către Centrul de Operaţii Aeriene Combinate NATO de la Torrejon, fiind pregătite să intervină în orice moment. Din fericire nu a fost necesară decolarea acestora. 

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN: Conduita agresivă a aeronavei militare, aparţinând Federaţiei Ruse, manifestată împotriva unei aeronave neînarmate, care derula o misiune Frontex menită să monitorizeze riscul migrator în bazinul Mării Negre, este complet inacceptabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Aeronava poloneză şicanată deasupra Mării Negre de un Suhoi rusesc executa misiuni de patrulare. MApN: "Este complet inacceptabil"