Antena Meniu Search
x

Video Aeroportul din Iaşi restricţionează accesul maşinilor în parcare. Pasagerii mai pot ajunge doar cu autobuzul sau taxiul

Decizie fără precedent la Iaşi. Reprezentanţii Aeroportului au decis să restricţioneze accesul maşinilor în parcarea acestuia. Aşa că pasagerii aeronavelor mai pot ajunge la aeroport doar cu autobuzul sau taxiul.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.05.2022, 14:16

Vezi și

Decizia a fost o soluţie de moment, cel puţin, pentru faptul că în ultima perioadă numărul curselor a crescut extrem de mult faţă de lunile precedente, asta şi pentru că foarte mulţi refugiaţi din Ucraina au plecat din Iaşi, dar şi pentru că toate cursele de pe aeroportul din Chişinău, odată cu închiderea spaţiului aerian în Republica Moldova s-au mutat la Iaşi.

Maşini abandonate de refugiaţi în parcarea Aeroportului Internaţional Iaşi

Astfel, numărul pasagerilor a crescut extrem de mult, iar asta a dus la o aglomerare a parcărilor. Au devenit neîncăpătoare ţinând cont că erau extrem de mulţi pasageri. Majoritatea veneau cu maşina şi intenţionau să o lase în parcare până reveneau în ţară. Tocmai pentru aceşti pasageri s-a luat decizia ca mai degrabă să vină aici cu taxiul sau autobuzului, pentru că există varianta autobuzului care vine şi pleacă precum sunt cursele stabilite la aeronave tocmai pentru a avea oamenii cu ce să ajungă. Sunt de altfel foarte multe locuri ocupate şi de către refugiaţii care au pelcat de pe Aeroportul Internaţional din Iaşi şi şi-au abandonat practic maşinile în parcare. Aproximativ 10% din locurile de parcare sunt ocupate de maşini în astfel de situaţii.

S-au găsit câteva soluţii pentru moment: angajaţii aeroportului nu mai parchează în parcarea aeroportului, ci pe o stradă din apropiere; de asemenea cea mai bună variantă rămâne ca cei care au de gând să plece de pe Aeroportul Internaţional din Iaşi să opteze pentru varianta autobuzului sau a taxiului, tocmai pentru a nu supraaglomera. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Aeroportul din Iaşi restricţionează accesul maşinilor în parcare. Pasagerii mai pot ajunge doar cu autobuzul sau taxiul