Antena Meniu Search
x

Românii se întorc la muncă în Italia și Anglia și au uitat de pandemie. Aglomerație în fața aeroportului Otopeni (Video)

Românii se întorc la muncă în străinătate, după ce mai multe companii aeriene au anunțat că reiau zborurile către Italia și Anglia, cu respectarea regulilor impuse de starea de alertă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.05.2020, 12:38

Aglomerație în fața aeroportului Otopeni Vezi și
  • Românii se întorc la muncă în Italia și Anglia, după ridicarea restricțiilor.
  • Încărcați cu bagaje, oamenii au uitat de distanțare fizică în așteptarea îmbarcării.

Dacă în aeroport sunt respectate restricțiile impuse de starea de alertă, afară, încărcați cu bagaje, oamenii au uitat de distanțare fizică.

Zeci de români așteaptă, marți, pe Aeroportul Otopeni, să decoleze către Italia și Anglia, unde au contracte de muncă.

Compania TAROM a anunțat că reia din 26 mai zborurile spre Italia, primele curse fiind efectuate pe ruta București-Roma și București-Milano.

"La solicitarea dumneavoastră, am introdus următoarele zboruri spre şi dinspre Italia cu data de călătorie 26 mai 2020: Bucureşti - Roma - Bucureşti, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 30 kg incluse; Bucureşti - Milano - Bucureşti, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 23 kg incluse", se arată pe pagina de facebook a companiei.

Potrivit Tarom, dinspre România spre Italia pot călători:

- cetățeni italieni 

- lucrători sezonieri cu contract de muncă conform art. 4, alin. I 

- lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi ("green lanes"), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale - C (2020 1897/23.03.2020).

Totodată, dinspre Italia spre România vor fi acceptaţi doar cetăţenii români care doresc repatrierea, menționează Tarom. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Românii se întorc la muncă în Italia și Anglia și au uitat de pandemie. Aglomerație în fața aeroportului Otopeni (Video)