Antena Meniu Search
x

O urgenţă medicală a creat haos la metrou. Mii de oameni s-au îmbulzit pe peroane, după ce un tren a stat 10 minute în staţie

Un caz medical a creat haos la metrou. Trenul în care unei tinere i s-a făcut rău a stat 10 minute în staţie. Suficient pentru ca, pe peroanele prea mici pentru numărul tot mai mare de călători, să se adune mii de oameni.

Vezi și

Un caz medical a creat haos la metrou. Trenul în care unei tinere i s-a făcut rău a stat 10 minute în staţie. Suficient pentru ca, pe peroanele prea mici pentru numărul tot mai mare de călători, să se adune mii de oameni. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru dirijarea lor.

"Din cauza unei urgenţe medicale în staţia Aurel Vlaicu, trenurile circulă cu dificultate pe magistrala a doua. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat", a fost mesajul pe care mii de bucureşteni l-au auzit în această dimineaţă.

La ora 8 şi 50 de minute, unei tinere i s-a făcut rău într-un tren care se deplasa pe Magistrala 2. 

Un protocol semnat de Metrorex cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă interzice mutarea călătorilor aflaţi în pericol până la sosirea medicilor. Timp de 10 minute, trenul a stat pe loc în staţia Aurel Vlaicu. Suficient pentru ca în subteran să se creeze haos.

Cele mai mari aglomeraţii s-au format în staţiile Unirii şi Victoriei, care fac legătura cu alte magistrale de metrou. 

În graba de a prinde un tren, oamenii au blocat uşile, provocând noi întârzieri.

600.000 de călători folosesc zilnic metroul în Bucureşti. 45% dintre ei circulă pe Magistrala 2, care face legătura între cartierele Berceni şi Pipera.

Trenurile de pe această rută au o capacitate maximă de 1.200 de persoane şi circulă la fiecare două minute în orele de vârf. Asta înseamnă că în cele 10 minute de blocaj, până la 6.000 de oameni s-au văzut nevoiţi să aştepte pe peroane.

Metrorex are în plan modificarea staţiilor Berceni şi Pipera până în 2020, în aşa fel încât trenurile să poată întoarce mai repede la capătul de linie. În prezent, această operaţiune nu se poate face mai repede de trei minute.

Între timp, instituţia trebuie să dea explicaţii inspectorilor din Corpului de Control al Primului Ministru. Au ajuns astăzi în control, pentru a afla de ce lucrările la staţiile de metrou din Drumul Taberei, începute în 2012, merg atât de greu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O urgenţă medicală a creat haos la metrou. Mii de oameni s-au îmbulzit pe peroane, după ce un tren a stat 10 minute în staţie