Antena Meniu Search
x

Video Al doilea incendiu în patru luni, la Spitalul pentru Copii din Galaţi. 100 de persoane, între care 50 de copii, evacuate

A fost panică, ieri, în Galaţi. Un incendiu a izbucnit la Spitalul pentru Copii, la un laborator de analize, iar zeci de copii, părinți și mai multe cadre medicale, au fost evacuați. Al doilea incendiu în patru luni, parcă tras la indigo cu cel din luna octombrie 2022. Din fericire, nici atunci, dar nici acum, n-au fost victime.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 07:57

Vezi și

Alarma de incendiu s-a dat puţin după ora 16:00, după ce un neon a făcut scurt-circuit, iar fumul gros a inundat etajele unu şi doi. Aproximativ 100 de persoane, 50 de copii şi 50 de aparţinători şi cadre medicale au fost evacuate.

"Pentru siguranţa fiecăruia, doamnele asistente şi infirmiere ne-au rugat să ieşim afară", a spus o mamă cu copilul în braţe. În grabă, unii nici n-au apucat să-şi ia toate hainele pe ei. Afară, îi aşteptau şi rudele care au auzit de incendiu. Pompierii au reuşit să localizeze şi să lichideze rapid incendiul. 

"Din fericire, incendiul s-a manifestat doar la nivelul unei clădiri, şi doar la nivelul lămpii, neon. A afumat un laborator. Nu sunt victime", a spus reprezentantul ISU Galaţi, Eugen Chiriță. Neoane precum cel de la care a pornit incendiul sunt în tot spitalul. 

Incendiul, al doilea de acest fel din spital

Nu e primul incident de acest fel din spital. Pe 6 octombrie 2022, tot la primul etaj, dar la bucătărie, tot un neon a fost cauza pentru care 85 de persoane, între care 41 de copii, s-au autoevacuat. Iar unii au avut ghinionul să le prindă pe amândouă. "Şi pe primul şi pe al doilea, da, le-am prins în calitate de medic de gardă", a spus Iuliana Moraru, medic la un spital de copii.

"În acest caz putem spune că istoria se repetă. Acelaşi neon s-a aprins, acelaşi tip de neon. Sunt nişte neoane de tip vechi", a spus Eugen Chiriță. "Nu am avut de unde să ştim că este o problemă cu ele ca şi produse, întregul lot", a spus primarul GalaţiuluiIonuț Pucheanu. Primarul a promis că, săptămâna viitoare, vor fi înlocuite toate neoanele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Al doilea incendiu în patru luni, la Spitalul pentru Copii din Galaţi. 100 de persoane, între care 50 de copii, evacuate