Antena Meniu Search
x

Spirtul fals, care a provocat moartea mai multor persoane, fabricat în Dobroiești de un iranian și un irakian

Un iranian și un irakian, dar și fiul unuia dintre ei, se pare că au provocat moartea mai multor persoane, după ce au falsificat și pus pe piață alcool sanitar. Ei sunt acuzați acum de ucidere din culpă în formă agravată, înșelăciuni și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 17:03

- foto Poliția Română / Facebook
  • Spirtul fals, făcut de un iranian și un irakian
  • Cel puțin 10 persoane au murit, după folosirea spirtului

Operațiunea s-a desfășurat într-un spațiu închiriat din comuna Dobroiești, județul Ilfov, după după declararea pandemiei cauzate de COVI19 la nivel mondial și a stării de urgență la nivel național.

Cei doi inculpați, de cetățenie iraniană, respectiv irakiană și fiul unuia dintre aceștia au luat hotărârea de a contraface alcool sanitar cu ajutorul altor compuși decât cei utilizați de către producători autorizați de a-l vinde potențialilor clienți, cu scopul de a obține un folos material injust.

Aceștia au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari, așa cum rezultă din analizele toxicologice efectuate în cauză. Ulterior, au oferit și livrat reprezentanților unei societăți comerciale din Iași mai multe baxuri conținând peturi a câte 500 de ml pe care erau afișate etichete inscpriționate alcool sanitar Sante Med, inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut.

Reprezentanții societății din Iași au distribuit produsele achiziționate mai multor agenți economici de pe raza județului Iași, iar în intervalul 15 aprilie - 24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane, urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut.

Cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, înșelăciuni și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

În prezent, IML a furnizat Parchetului o listă cu 10 autopsii, cauza morții fiind intoxicația cu alcool metilic. De asemenea, se pare că urmărirea penală se va extinde, iar din ultimele informații ar putea fi vorba despre 12 morți și nu 10.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Spirtul fals, care a provocat moartea mai multor persoane, fabricat în Dobroiești de un iranian și un irakian