Foto

Alegeri SUA 2020: Donald Trump nu recunoaște înfrângerea și își încurajează susținătorii: "Vom câștiga!"

De Daniel Murărescu.
Publicat: 10.11.2020, 16:47.
Actualizat: 11.11.2020, 01:04

Donald Trump refuză în continuare să își recunoască înfrângerea în alegerile prezidențiale din Statele Unite, deși cele mai multe instituții media consideră că democratul Joe Biden a obținut deja cei 270 de electori necesari pentru a deveni viitorul lider de la Casa Albă.

președintele Donald Trump

Președintele Donald Trump în timpul unei declarații de presă, imediat după anunțarea primelor rezultate, 4 noiembrie 2020

Profimedia Images

În timp ce Joe Biden se pregătește să preia președinția SUA și a convocat deja întâlniri cu experți din sănătate și administrație pentru a pregăti strategia anti-Covid, Donald Trump își anunță susținătorii, prin intermediul rețelelor de socializare, că va fi câștigător.

Președintele în funcție a deschis mai multe procese în anumite state-cheie, în care consideră că au existat neregularități sau chiar fraude în timpul procesului electoral.

Strategia lui Donald Trump vine după ce, în seara alegerilor, acesta fusese dat câștigător în state precum Pennsylvania, Georgia, Carolina de Nord, doar pentru ca diferența să se micșoreze constant și substanțial pe măsură ce au fost numărate voturile prin corespondență.

De altfel, Pennsylvania, cu 20 de electori, și Georgia, cu 16, au trecut de partea democratului Joe Biden, acesta fiind și motivul pentru care outlet-uri media precum Associated Press, CNN, Reuters sau chiar Fox l-au dat câștigător pe Biden în întrecerea electorală.

Potrivit Reuters, republicanii din Pennsylvania plănuiesc să ceară un audit al voturilor, la doar o zi după ce Procurorul General Willian Barr le-a spus magistraților federali să inspecteze acuzațiile "substanțiale" privind iregularități în procesul de vot.

De altfel, Trump a insistat de luni întregi că alegerile ar putea fi fraudate, însă fără a oferi dovezi în acest sens.

Experții în Drept consideră că eforturile lui Trump de a-și adjudeca victoria pe cale legală, prin procese la nivel statal și federal, au puține șanse de a schimba rezultatul alegerilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.