Antena Meniu Search
x

Video Alertă de pestă porcină în Gorj: peste 27 de focare, în 7 localităţi. Virusul ar fi pornit de la un mistreț

Este alertă printre fermierii din Gorj unde pesta porcină face ravagii. Într-o singură comună, în câteva zile, peste 200 de localnici au rămas fără animale. Virusul ar fi pornit de la un mistreț.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.07.2023, 13:39

Vezi și

"Autorităţile sunt în alertă pentru că au început să se extindă focarele de pestă porcină africană. Vorbim în prezent de 27 de focare de pestă porcină în şapte localităţi din judeţul Gorj. Oamenii se tem că vor rămâne fără animalele din gospodărie, mai ales că pentru mulţi dintre ei acestea reprezintă o sursă importantă de venit. Într-un sat din localitatea Drăguţeşti, în apropiere de Târgu Jiu, în doar două zile au fost ucişi peste 200 de porci", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Focare de pestă porcină în Gorj

"Virusul ar fi fost descoperit iniţial la un mistreţ care a fost găsit mort într-o pădure din apropiere. Pe o rază de 10 kilometri în jurul acestor focare, oamenii nu mai pot să vândă acum carne de porc fără avizul celor de la DSV. De altfel, Direcţia Sanitar-Veterinară face verificări în aceste zone, în special în trafic. Pesta porcină africană a apărut în ţara noastră în urmă cu şase ani şi de atunci până în prezent boala a afectat peste 1,5 milioane de porci", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Alertă de pestă porcină în Gorj: peste 27 de focare, în 7 localităţi. Virusul ar fi pornit de la un mistreț