Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă în România, după ce puhoaiele au inundat sate şi oraşe. Veşti proaste de la meteorologi

Doar o zi ne-a dat răgaz vremea. După temperaturile ridicate de ieri, astăzi s-au întors furtunile. Este alertă în mai multe judeţe. În localităţi din Vâlcea, Gorj şi Cluj, străzile au arătat ca nişte râuri.

de Redactia Observator

la 21.06.2018 , 21:38

Doar o zi ne-a dat răgaz vremea. După temperaturile ridicate de ieri, astăzi s-au întors furtunile. Este alertă în mai multe judeţe. În localităţi din Vâlcea, Gorj şi Cluj, străzile au arătat ca nişte râuri. Sunt drumuri şi maşini distruse şi mii de oameni disperaţi. Se luptă cu nămolul lăsat în urmă de puhoaie. Şi în Capitală au fost probleme. Apa a ajuns chiar şi în autobuze.

A fost prăpăd la Vaideeni, în judeţul Vâlcea. Jumătate de oră a plouat torenţial, iar un pârău a ieşit din matcă şi a făcut ravagii. Zeci de maşini au fost avariate, luate de viitură şi acoperite de mâl. 

Astăzi, meteorologii au emis alertă de cod portocaliu pentru vreme severă imediată. 

Vezi și

În Cluj-Napoca, o casă a fost distrusă de un brad doborât de vânt, iar străduţele de la poalele dealului au fost inundate. 

În timp ce în Gorj, puhoaiele s-au revărsat cu viteză peste sate. 

Ploaia torenţială a paralizat în această dimineaţă şi jumătate de Bucureşti. În sectorul 4, bulevardele principale au fost înghiţite de ape. Oamenii s-au urcat pe garduri şi pe bordurile înalte sau au ocolit străzi întregi ca să-şi continue drumul.  Iar pompierii i-au evacuat pe braţe pe călătorii prinşi în autobuze inundate.

Bulevardul Tineretului este complet blocat de mai bine de o oră, nu se circulă în nicio direcţie iar nivelul apei ajunge până la genunchi. Muncitorii încearcă să desfunde canalele dar până acum nu au avut nicio şansă. 

Obişnuiţit deja cu efectele ploii, locuitorii din zonă s-au amuzat şi au măsurat şi ei apa în picioarele goale.

În loc de bărci, oamenii au vrut să ia tramvaiul, dar le-a fost imposibil. În unele staţii RATB, din sectorul 3, a fost haos.

Mâine va ploua torenţial şi vremea se răceşte accentuat. Meteorologii au emis deja un cod galben de ploi valabil toată ziua. Vor fi vijelii , descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor ajunge în anumite zone chiar şi la 50 de litri pe metrul pătrat. în weekend, temperaturile scad chiar şi cu 15 grade Celsius.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Alertă în România, după ce puhoaiele au inundat sate şi oraşe. Veşti proaste de la meteorologi