Antena Meniu Search
x

Alertă MAE pentru românii care merg în Grecia: "Medeea" închide circulaţia între Lamia și Atena

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Grecia că, din cauza condițiilor meteo extreme generate de frontul de aer polar „Medeea", autoritățile au închis tronsonul de autostrada Lamia - Atena.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.02.2021, 09:00

Alertă MAE pentru românii care merg în Grecia: Frontul de aer polar Medeea închide circulaţia între Lamia și Atena - Hepta
  • Autoritățile locale au interzis circulația pe tronsonul Lamia-Atena până diseară.
  • Măsura poate îngreuna traficul prin punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria.

Autoritățile elene au decis interzicerea circulației rutiere, de orice tonaj, pe tronsonul de autostradă cuprins între orașul Lamia și capitala Atena (cca. 150 de km), în intervalul 15.02.2021 (orele 19:00) – 16.02.2021 (orele 19:00).

Măsura poate afecta traficul greu care se desfășoară prin punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata -Promachonas, putând fi restricționată intrarea pe teritoriul Greciei, în acest interval, pentru transportatorii rutieri care au ca destinație sudul țării.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Alertă MAE pentru românii care merg în Grecia: "Medeea" închide circulaţia între Lamia și Atena