Antena Meniu Search
x

Video Alexia, fata cu mâinile replantate, se bucură de fiecare clipă a vieţii după tragicul accident din Paşcani. Dansează din nou pe scenă: "O explozie de optimism"

După şapte operaţii, care au durat în total 50 de ore, două săptămâni petrecute în spital, şi alte patru luni de recuperare, Alexia Tudose a urcat din nou pe scenă. Copila de 15 ani, implicată în tragicul accident de la Paşcani, căreia i s-au replantat braţele s-a întors la marea ei dragoste - dansul.

de Redactia Observator

la 24.04.2023, 09:05

Vezi și

După patru luni de la accidentul tragic, multe operaţii şi zeci de ore de recuperare, Alexia Tudose a urcat din nou pe scenă la zilele oraşului Botoşani, unde a dansat alături de colegii ei.

Alexia, o nouă viaţă după accidentul tragic din Paşcani

Pe 17 Decembrie 2022 un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în minicipiul Paşcani. 12 minori şi 13 adulţi au avut nevoie atunci de îngrijiri medicale. "Am auzit-o bubuitură, m-am uitat în faţă şi deja autocarul era răsturnat. Apoi, ţipete, copii, am încercat să spargem geamurile, să ieşim", povesteşte un martor. 

În urma accidentului, Alexia a fost cea mai grav rănită. Braţele i-au fost zdrobite în accident, iar medicii au realizat o procedură curajoasă de replantare după amputare. "În ceea ce priveşte replantarea celor două membre superioare, timpul va putea spune ce se va întâmpla", declara un medic.

Pe acelaşi subiect

După 7 operaţii, dansează din nou

Iar timpul a fost de partea ei. Alexia a trecut în total prin şapte operaţii, care au durat în total 50 de ore. Copila a stat în spital două săptămâni. Îmbrăcată în alb şi înconjurată de familia care i-a adus cadouri, Alexia a fost externată. Fetiţa a ieşit din spital cu un zâmbet luminos de chip. 

"Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până aici și sunt sigură că și în continuare o să fie totul bine şi o să îmi revin cât mai repede şi cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să îmi vad prietenii", spunea Alexia, după externare.

"Este mai optimistă decât mine. A fost o explozie de optimism, de la început, chiar şi când a aflat adevărul despre mânuţele ei", adaugă Vali Tudose, mama Alexiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Alexia, fata cu mâinile replantate, se bucură de fiecare clipă a vieţii după tragicul accident din Paşcani. Dansează din nou pe scenă: "O explozie de optimism"