Antena Meniu Search
x

Video Altar de lumânări şi multe jucării pentru Luca, băieţelul de 3 ani strivit de TIR pe trecere chiar în faţa tatălui, la Leţcani

Protest după protest în comuna Leţcani, din Iaşi, acolo unde un copil de trei ani a fost izbit de un TIR chiar în braţele tatălui. Sute de localnici au cerut măsuri rapide pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Singurul lucru pe care autorităţile au reuşit să îl facă însă până acum a fost să înalţe indicatorul care atenţionează şoferii că urmează o trecere de pietoni. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.04.2023, 20:06

Vezi și

''Este foarte periculos! Pentru ei suntem aici! Nu trebuie să moară suflete să se facă dreptate!''

Un altar de lumânări şi multe jucării au fost lăsate pe Drumul European 58, după moartea lui Luca, băiatul strivit de un TIR pe trecerea de pietoni. Cu mesaje sfâşietoare scrise pe pancarte, ''Vrem să sune clopoţelul, nu clopotul bisericii'', părinţi şi copii au venit astăzi, în faţa şcolii din comuna Leţcani. 

"Având în vedere că era să fim călcaţi amândoi pe trecere de pietoni, prefer să vin să îl iau eu!'' 

Proteste pe trecerea de pietoni din Leţcani, după moartea lui Luca

Pe acelaşi subiect

Este deja a doua zi în care părinţii ies la 11 şi jumătate să protesteze pe trecerea de pietoni din faţa şcolii. Nici ora şi nici locul nu sunt alese întâmplător pentru că aici, spun ei, se tem în fiecare zi că cei mici în momentul în care ies de la ore ar putea fi victimele unor accidente rutiere, chiar dacă există trecere de pietoni. 

Peste 300 de oameni au protestat şi aseară chiar pe trecerea de pietoni unde a avut loc tragedia. Chiar dacă circulaţia a fost dirijată de poliţişti, coloanele de maşini s-au întins pe 5 kilometri. Şoferul unui TIR a refuzat să plece de pe loc, de teamă că oamenii i-ar putea sări în faţă. 

"Să vină un poliţist şi trec, altfel nu trec!'' 

La două zile de la momentul accidentului singura măsură luată a fost înălţarea indicatorului care semnalizează această trecerea de pietoni. 

"Nu rezolvă nicio problemă. Ni s-au promis semafoare, balustrade de protecţie, ni s-au promis radare, radare mobile.'' 

Primăria susţine că a făcut solicitări în mod repetat pentru toate acestea.

Stelian Turcu, primar Leţcani: Adrese prin care tot timpul le-am semnalat faptul că se circulă cu viteză şi trebuie acele dispozitive de reducere a vitezei să fie amplasate la trecerile de pietoni. 

Reprezentanţii de la Drumuri spun însă că nu au primit niciun proiect concret din partea autorităţilor locale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Altar de lumânări şi multe jucării pentru Luca, băieţelul de 3 ani strivit de TIR pe trecere chiar în faţa tatălui, la Leţcani