Antena Meniu Search
x

Video "Am auzit că a bubuit. Am văzut că mi-a pălit gardul". O familie din Sibiu s-a trezit cu TIR-ul în sufragerie

Momente de groază pentru o familie din judeţul Sibiu. S-au trezit cu un camion încărcat cu ciment în propria sufragerie. Din cauza vitezei, şoferul mastodontului a scăpat controlul volanului într-o curbă şi a făcut praf o bună parte din casă. Din fericire, în momentul impactului nimeni nu se afla în camera avariată. Cazul nu este singular, un alt camion a intrat acum ceva timp în proprietatea oamenilor. Mai mult, locuitorii se tem pentru siguranţa lor, şoseaua fiind una extrem de periculoasă, şi cer măsuri suplimentare de protecţie. 

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 09:12

Vezi și

Accidentul a avut loc pe DN 1, în localitatea Scoreiu, din judeţul Sibiu. Şoferul cisternei a ignorat limita de viteză de 30 de km la oră şi a apăsat pedala de acceleraţie într-o curbă. N-a mai putut stăpâni mastodontul care a intrat cu putere într-o casă. Proprietarii au avut noroc că nu erau în acel moment în sufragerie, altfel tragedia putea fi mult mai mare. 

Accidentul din Scoreiu, filmat de camere

Impactul a fost surprins şi de camerele de supraveghere montate chiar pe casă.

Ovidiu Bolhan, proprietar: Zidul exterior, colţul la casă, acoperişul a fost mutat, chiar smuls de pe centura pe care a fost construit. Şi hornul, şi acela e rupt. Peretele a fost împins cu totul până în geam. Iniţial a fost până aici. Şi după impact, a fost peretele împins prin locul de geam. 

Pe acelaşi subiect

Corina Popa, proprietară: A venit pod, casă. Partea de baie, s-a crăpat gresia, faianţa din cauza impactului. Nu eram aici, aici stăm doar când vine cineva şi nu avem încă gata finalizat. Era în dormitor sus. 

Nu este prima dată când proprietatea lor este avariat de camioanele care circulă cu viteză mare pe şosea şi pierd controlul. 

Corina Popa, proprietară: Văd că vin tot mai aproape de casă. Au fost la gard, acum la casă. Până acum am avut accident doar pe partea de gard dinspre grădină. Am vrut linişte, logic, că de aia am plecat de la oraş, la ţară. Pentru linişte. Şi avem parte doar de surprize că nu ştii, azi nu se întâmplă nimic, o săptămână, două, chiar nu ştii. 

Localnicii îi acuză pe şoferi că nu respectă limita de viteză

Şi localnicii se tem pentru siguranţa lor. Zona are un istoric de accidente, iar oamenii îi acuză pe şoferi că nu respectă limita de viteză. 

În casă este primul, în grădină au mai fost trei sau patru. Într-o dimineaţă inclusiv o dubă cu totul... 

Dacă este o limitare de 30 deja pusă tot pentru faptul acesta, dar cred că 9 din 10 nu respectă. 

Am auzit că a bubuit. A venit acolo în colţul ăla şi am văzut că mi-a pălit gardul. Ce să facem. E a treia oară, nu e prima dată. 

Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că au luat toate măsurile necesare ca şoferii să conducă prudent pe acest sector de drum. 

Robert  Elekes - purtător de cuvânt  DRDP Braşov: Există o limitare de viteză la 30 kilometri la oră, există panouri care avertizează asupra unei curbe deosebit de periculoase, plus adiţional cu pericol de răsturnare. În zona respectivă stă şi un echipaj de poliţie foarte des, tocami, ca să-i tempereze pe şoferi. 

Localnicii din Scoreiu vor să strângă semnături pentru o petiţie prin care să solicite autorităţilor să găsească soluţii suplimentare pentru siguranţa lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Am auzit că a bubuit. Am văzut că mi-a pălit gardul". O familie din Sibiu s-a trezit cu TIR-ul în sufragerie