Antena Meniu Search
x

Ambulanțele-fantomă, boală fără leac! Un angajat al serviciului public de Ambulanţă şi-a pus pe picioare propriile salvări ilegale

Un serviciu ilegal de ambulanţă a crescut şi a înflorit lângă serviciul public. Condusă de un angajat, firma a avut cifră de afaceri de peste 100.000 lei.

Vezi și

Ani de zile, un serviciu ilegal de ambulanţă a crescut şi a înflorit chiar lângă serviciul public. Condusă de un angajat al instituţiei, firma a avut o cifră de afaceri de peste 100.000 de lei. Chiar şi fără autorizaţie. Legea trebuie schimbată, spune Raed Arafat, care recunoaşte că amenzile inspectorilor DSU nu pot opri funcţionarea ambulaneţelor fantomă.

Pentru Daniel Adrian Avramii, suferinţa pacienţilor a fost sursă de profit. Deşi e angajat al serviciului Public de Ambulanţă, anul 2017 l-a petrecut mai mult în concedii medicale şi fără plată. 

ALIS GRASU, director al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov:

A lucrat în ultimele 11 luni doar 30 de zile. De la 1 ianuarie practic, efectiv a lucrat 30 de zile. 

Pe lângă salariul pe care îl încasa de la stat, şi-a deschis propria afacere, la câţiva paşi de sediul Ambulanţei Bucureşti. 

Câţi angajaţi la stat au afaceri paralele, care fac concurenţă neloaială, nu ştie nimeni. Şi chiar dacă aceste nume ar fi publice, şefii lor au mâinile legate. 

ALIS GRASU, director al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov:

Din punct de vedere legal, nu avem cum să luăm nicio măsură, fiecare om poate face ce doreşte în timpul lui liber.

RAED ARAFAT, secretar de stat MAI:

Este total anormal si trebuie legislativ sa interzicem acest lucru. Este un conflict clar de interese

Un conflict de interese din care singurul care pierde este statul. Şi fără autorizaţie, ambulanţele fantomă generază profituri uriaşe. În cazul seriviciului ilegal condus de Daniel Adrian Avramii, cifra de afaceri din acest an este 113.000 de lei.

Asociaţia Ambulanţierilor privaţi a tras un semnal de alarmă încă din primăvara acestui an, însă răspunsul a fost că DSP Municipiul Bucureşti nu are atribuţii în vederea depistării şi sancţionării acestor furnizori.

RAED ARAFAT, secretar de stat MAI:

Nu exista n-am cum sa-i opresc. Noi, ca autoritate a statului, trebuie sa ne manifestam autoritatea fata de incalcarea legi.

Singura armă a inspectorilor DSU sunt amenzile. Care, aşa cum a dovedit cazul AmbuHelp, nu funcţionează. Tocmai de aceea e nevoie de o nouă lege. Care, consideră secretarul de stat Raed Arafat, ar putea merge până la confiscarea vehiculelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ambulanțele-fantomă, boală fără leac! Un angajat al serviciului public de Ambulanţă şi-a pus pe picioare propriile salvări ilegale