Antena Meniu Search
x

Video Amendă pentru mită prea mică. Câţi bani făceau pe zi poliţiştii şpăgari de la Rutieră: cei doi, denunţaţi de colegii lor

Cei doi poliţişti de la Brigada Rutieră, prinşi în flagrant în timp ce luau mită chiar în centru Capitalei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după audieri maraton în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tot în faţa procurorilor au ajuns şi cei care le-au dat bani pentru a scăpa fără amenzi de circulaţie. Vânau doar maşini de lux, cu şoferi femei sau cetăţeni străini şi mascau şpaga între hârtii. Dacă mita era prea mică, scriau amenda.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 28.04.2023, 19:55

Vezi și

UPDATE: Cei doi poliţişti au primit arest la domiciliu.

Cine greşeşte, plăteşte. Mită. Era calculul cinic al celor doi poliţişti de la Brigada Rutieră, unul comisar, altul agent-şef. Surse Observator spun că flagrantul de ieri ar fi fost plănuit după ce agenţii au fost denunţaţi de cineva din interiorul instituţiei.

Ar fi fost filaţi de ofiţerii Anticorupţie de câteva luni. Cei doi poliţişti patrulau în zona Dorobanţi, un loc cunoscut pentru localuri de lux şi lume cu bani. Vânau doar maşini luxoase, cu şoferi femei, vârstnici sau cetăţeni străini.

Îi opreau în trafic şi le spuneau scurt: "Aţi încălcat legea, rămâneţi fără permis!"

Pe acelaşi subiect

La sfârşitul zilei, cei doi făceau calculele şi împărţeau banii în mod egal

De teamă să nu fie înregistraţi, cei doi n-ar fi negociat mita. Aşteptau banii între actele maşinii, iar dacă suma era prea mică, şpaga era respinsă şi scriau amenda. Într-o singură lună, cei doi ar fi primit de la cel puţin 23 de şoferi sume între 1.500 şi 4.000 de lei. La sfârşitul zilei, cei doi făceau calculele şi împărţeau banii în mod egal.

Doar ieri, până să cadă în plasa flagrantului, ar fi luat de patru ori şpagă. Ultimul şofer care a dat bani, un cetăţean turc. O cameră de supraveghere din zonă suprinde momentul în care maşina acestuia iese de pe o străduţă, iar în urma ei vine rapid autospeciala de Poliţie.

Cei doi agenţi de la rutieră i-ar fi oprit în trafic şi pe patronul FCSB Gigi Becali şi pe secretarul general adjunct Mircea Geoană. N-au îndrăznit însă să le ceară bani.

Birourile lor au fost răscolite de ofiţerii Anticorupţie

Ieri, poliţiştii au dat explicaţii în faţa procurorilor DNA până târziu în noapte. Tot acolo au ajuns şi cei care au oferit mita.

La sfârşitul audierilor-maraton, poliţiştii au fost reţinuţi.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Înainte de a ajunge în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, cei doi agenţi de poliţie au fost aduşi încă o dată la sediul DNA pentru noi declaraţii.

Şi birourile lor au fost răscolite de ofiţerii Anticorupţie.

Lucian Bode: MAI este interesat să elimine din structurile sale astfel de elemente care nu ne fac cinste. Astfel de practici sunt de netolerat în MAI. Sunt mâhnit când văd poliţişti în situaţia celor doi de la rutieră. Eu nu sunt adeptul acestor spectacole televizate, flagrantul este flagrant. dacă aşa au ales unii să comunice situaţia, este treaba lor.

Cei doi poliţişti de la Rutieră riscă până la 7 ani de închisoare pentru faptele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Amendă pentru mită prea mică. Câţi bani făceau pe zi poliţiştii şpăgari de la Rutieră: cei doi, denunţaţi de colegii lor