Antena Meniu Search
x

Amendă uriaşă pentru un şofer de TIR prins cu cartela falsă în tahograf, în Argeş

Un şofer de TIR a fost amendat cu 9.000 de lei de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, după ce a fost oprit pe raza localităţii Morăreşti, pentru verificări de rutină.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.12.2019, 14:30

Tahograful măsluit l-a costat 9.000 de lei pe un şofer, în Argeş
Şofer de TIR amendat cu 9.000 de lei, pentru cartela falsă din Tahograf - Foto Profi Media - Imagine cu caracter ilustrativ

Un şofer de TIR a fost amendat cu 9.000 de lei de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, după ce a fost oprit pe raza localităţii Morăreşti, pentru verificări de rutină.

La analiza tahografului, poliţiştii au observat că şoferul avea inserată o cartelă falsă, alta decât cea emisă conducătorului auto. Ansamblul auto a fost imobilizat pentru 11 ore, până la remedierea situaţiei şi efectuarea perioadei regulamentare de odihnă pentru şoferul respectiv.

9.000 de lei amendă pentru un şofer de TIR

Şoferul de TIR a fost oprit pentru o verificare de rutină, iar poliţiştii l-au prins cu tahograful măsluit.

"S-a depistat un bărbat de 34 de ani, din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, care conducea un ansamblu rutier format din autocamion cap tractor şi semiremorcă pe DN 7, pe raza localității Morărești, iar cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în aparatul tahograf de tip digital era utilizată o altă cartelă decât cea emisă conducătorului auto. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform O.G. 37 din 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Totodată au fost dispuse măsurile complementare de retinere a cartelei de conducător auto care fusese utilizată în aparatul tahograf până la momentul depistării de către polițiștii rutieri, precum și de imobilizare a ansamblului auto, pe o perioadă de 11 ore, pentru efectuarea perioadei regulamentare de odihnă", informează poliţiştii argeşeni, citaţi de observatordearges.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Amendă uriaşă pentru un şofer de TIR prins cu cartela falsă în tahograf, în Argeş