Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Amenzi și cabane ilegale demolate în Rânca. Stațiunea a devenit o aglomerare de construcții, multe începute și neterminate

În haosul imobiliar din staţiunea Rânca, unde s-a construit ani la rând după ureche, "au răsărit" trei cabane în formă de A. Problema este că acestea sunt ridicate, evident fără aviz, într-o zonă naturală protejată. Garda de Mediu a amendat proprietarii cu peste 20.000 de lei pentru că s-au apucat de construit fără să ia mai întâi şi avizele necesare. 

de Diana Speretoiu

la 13.09.2024 , 14:30

Pe lângă amenzile în valoare de 23.000 de lei au fost dispusă și demolarea construcțiilor deja efectuate. Vorbim de trei cabane care au fost ridicate în această vară la ieșirea din stațiunea Rânca.

După ce au făcut verificări în teren, comisarii de la Garda de Mediu Gorj au constatat că acestea au fost ridicate fără avizele necesare într-o arie naturală protejată, așa că au dat aceste amenzi și au dispus sistarea lucrărilor deja efectuate.

Stațiunea Rânca din județul Gorj are un potențial turistic important, atrage anual zeci de mii de turiști, dar nu toată lumea știe cum să exploateze acest potențial, de la investitorii din turism la proprietari de case de vacanță.

Vezi și

În ultimele două decenii stațiunea a devenit o aglomerare de case de toate felurile și sunt mult clădiri începute și neterminate care nu fac decât să umbrească peisajul natural de la cota 1.700.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Amenzi și cabane ilegale demolate în Rânca. Stațiunea a devenit o aglomerare de construcții, multe începute și neterminate