Antena Meniu Search
x

Video Amenzi usturătoare pentru cei care nu îşi curăţă terenurile de ambrozie. Buruiana provoacă foarte multe alergii

Suntem în plin sezon al alergiilor provocate de ambrozie iar cei afectaţi îşi văd viaţa dată peste cap. Respiră cu greutate, nu se mai odihnesc iar unii suferă chiar de anxietate sau depresie, spun medicii. Pentru că alergia la ambrozie a devenit o problemă de sănătate publică pentru care există chiar o lege, autorităţile au început controlele.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 08.09.2023, 14:02

Vezi și

 Ambrozia, planta care ne produce cele mai multe alergii, dar ne golește și portofelul de bani. În acest an, spun fermierii, planta a invadat culturile. Se găseşte în număr mult mai mare şi este foarte greu de stârpit, pentru că nu există un erbicid care să combată planta.

Oamenii care au planta pe proprietatea lor au obligația să o curețe. În caz contrar, primesc amendă de la 1.000 la 5.000 de lei. Sancțiunea creşte în cazul persoanelor juridice până la 20.000 de lei.

Tocmai de aceea, poliţiştii locali îi informează pe oameni care sunt amenzile pe care le riscă în acest caz, iar fermierii speră să găsească o soluţie pentru a combate planta care provoacă atât de multe alergii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Amenzi usturătoare pentru cei care nu îşi curăţă terenurile de ambrozie. Buruiana provoacă foarte multe alergii