Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Amenzi uriaşe pentru turiştii de pe litoral dacă nu pun cortul în zonele marcate

Hotărârea de Guvern în urma căruia cresc amenzile în Delta Dunării a fost publicată în Monitorul Oficial. Noile sanţiuni stabilite de Guvern nu se aplică doar pentru plajele de la Vadu si Corbu.

De Andreea Filip la 05.10.2022, 14:33
Vezi și

Amenzile sunt de până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 50.000 de lei pentru persoanele juridice. Așadar, turiștii care vor veni la mare sezonul următor și vor campa în alte zone decât cele în care sunt campinguri special amenajate pentru ei, vor plăti amenzi între 3.000 și 6.000 de lei, asta în contextul în care amenzile erau, până acum, între 70 și 200 de lei. Amenzi pe care turiștii erau dispuși să le plătească, astfel încât să poată campa oriunde.

Sunt amenzi și pentru cei care construiesc fără acte legale

Pentru persoanele juridice amenzile ajung până la 50.000 de lei, în contexul în care până acum o astfel de amendă maximă era de 25o de lei. Amenzile sunt de peste 30 de ori mai mari față de cele care erau până acum, pentru turiștii care nu înțeleg că trebuie să respecte plajele din Delta Dunării.

Sunt amenzi și pentru cei care construiesc haotic. Există și o astfel de problemă în Delta Dunării, acolo unde se fac construcții fără acte legale, sau fără aprobarea din partea reprezentanților biosferei Delta Dunării. Acolo amenzile sunt de până la 10.000 de lei, în contextul în care până acum aceste erau la jumătate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Amenzi uriaşe pentru turiştii de pe litoral dacă nu pun cortul în zonele marcate