Antena Meniu Search
x

Video Anchetatorii au aflat de unde a pornit incendiul de la Ferma Dacilor. "Bomba cu ceas" care a fost ignorată de autorităţi

Incediul de la Ferma Dacilor a pornit de la un televizor instalat la mansarda pensiunii, pe care copiii l-ar fi folosit până spre dimineaţă pentru jocuri video. Este concluzia procurorilor după ce au pus cap la cap toate probele ridicate din Tohani şi au audiat martorii. Mai mult, ancheta arată că patronul ar fi montat de şapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât trecuse în acte şi s-ar fi acoperit cu documente false. Cornel Dinicu a aflat astăzi că va rămâne după gratii. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 29.01.2024, 20:06

Vezi și

Incendiul în care au murit opt oameni, printre care si trei copii, a pornit de la un televizor, potrivit expertizelor din dosar. Aparatul era în priză în sufrageria din mansardă. Aproape de ora cinci dimineaţă, după multe ore în care fusese folosit încontinuu, televizorul a scos fum şi s-a aprins, spun martorii. Alte aparate electrice, lăsate nesupravegheate, au contribuit la declanşarea tragediei. Unul dintre supravieţuitori, fiul bodyguardului Lucian Ene, le a spus anchetatorilor.

"Consider că focul a plecat de la mansardă, respectiv din livingul unde era televizorul. Știam că televizorul se încingea destul de des, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor să închidă televizorul pentru a se mai răci"

Scânteia a fost însă neglijenţa criminală a administratorilor pensiunii

Sorin Popa, electrician autorizat: Dacă este vorba de un produs de slabă calitate, care nu respectă anumite norme, este posibil ca orice element din placa electronică să genereze o flacără şi ceva din apropierea televizorului să se aprindă.

Pe acelaşi subiect

Scânteia a fost însă neglijenţa criminală a administratorilor pensiunii, spun anchetatorii. Totul, cu sprijinul funcţionarilor din primăria Gura Vadului. Toţi au ştiut de bomba cu ceas pe care stătea Ferma dacilor, dar au închis ochii, arată procurorii. Iar şirul neregulilor nu s-a oprit. Desi se plangea ca fimra de electcitate nu îi măreşte instalația electrică potrivit nevoilor pe care le are complexul, Cornel Dincu a incercat sa devina prosumator.

Cristina Filip, reporter Observator: Procurorii spun că patronul de la Ferma Dacilor ar fi montat de şapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât trecuse în acte. Concret, instalaţia îi permitea maximum 23 de dispozitive, iar Cornel Dinicu a pus 150. Ar fi fost cumpărate panourile de la un prieten din Suedia și ar fi plătit pentru ele în jur de 15 mii de euro.

Cornel Dinicu susţine în continuare că la mijloc este vorba de o mână criminală

Mai exact, o firmă din Bucureşti a montat panourile la pensiune şi le-a trecut în acte pe toate cele 150. Când furnizorul de electricitate i-a pus în vedere că instalaţia de la fermă nu suportă atâtea dispozitive cifrele s au redus din pix. Ca să acopere urmele, în procesele verbale au fost trecut datele unei firme din Timiş, despre care procuorii spun ca nu are nicio legătură cu afacerea ferma dacilor. Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanţii companiei nu au vrut să comenteze cazul.

Cornel Bodea, specialist în energie: Dacă eu am o racordare la reţeaua de distribuţie cu o putere de 8 kw este supradimensionată o instalaţie de 60 de kw, atunci când am soare şi produc, produc mai mult decât pot absorbi. 

Cornel Dinicu susţine în continuare că la mijloc este vorba de o mână criminală şi a cerut inclusiv testarea poligraf a mai multor martori din dosar. Patronul Fermei Dacilor şi cei doi administratori au ajuns astăzi din nou în fața instanței.

Pentru prima dată de la incendiu, după ce şi-a îngropat cei doi fii şi soţul, soţia bodyguardului Lucian Ene a stat de vorbă cu procuorii.

Cornel Dinicu ramane in continuare dupa gratii, iar administratori în arest la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Anchetatorii au aflat de unde a pornit incendiul de la Ferma Dacilor. "Bomba cu ceas" care a fost ignorată de autorităţi