Antena Meniu Search
x

Video Anchete şi amenzi după protest: un bărbat avea la el o mască de gaze, un cuţit şi o staţie de emisie recepţie

Două persoane au fost reţinute după protestul violent de ieri de la Palatul Parlamentului. Una dintre ele este un vameş, care avea asupra lui o mască militară de gaze şi un briceag. Bărbatul, care ar fi vandalizat mai multe maşini, are şi o explicaţie pentru portul de armă albă: avea de desfăcut o conservă. Deşi a fost acuzat de vandalism şi distrugere, a fost lăsat în libertate.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 22.12.2021, 20:01

Vezi și

Scenele de anarhie de la porţile Palatului Parlamentului nu au rămas nepedepsite. Acest bărbat a fost reţinut la doar câteva ore după ce ar fi vandalizat autoturismele ambasadelor Statelor Unite ale Americii şi Japoniei. Are 52 de ani şi este vameş în Galaţi. A ajuns în Capitală cu autocarul pus la dispoziţie de către partidul condus de George Simion.

Bărbatul avea la el o mască de gaze, un cuţit şi o staţie de emisie recepţie. A fost audiat şi plasat în cele din urmă sub control judiciar. La lumina zilei, a oferit şi primele explicaţii: "Nu am dat cu niciun spray. Au fost foarte mulţi oameni acolo. Maşinile nu sunt devastate aşa cum se insinuează, arma pe care am avut-o la mine, presupus la mine, nu o aveam la mine, era un briceag, aveam o conservă şi a trebuit să o desfac după protest".

Jandarmii au dat peste 100 de amenzi

O a doua persoană reţinută este un tânăr de 23 de ani. A fost filmat în timp ce forţa gardul Senatului în jurul orei 11. Nici el nu a fost arestat. Jandarmii au dat peste 100 de amenzi. Printre cei sancţionaţi este şi George Simion, preşedintele AUR şi organizatorul mitingului. Alţi 167 de protestatri au fost identificaţi de jandarmi. Majoritatea au fortat această poartă dinspre Senat şi au reuşit sdă intre în curtea Palatului Parlamentului. Au fost amendaţi în total cu peste 34 de mii de lei.

O alta problemă ridicată după protestele de ieri este cum au reuşit protestatarii sa intre în curtea unui obiectiv considerat strategic. Corpul de control al Ministerului de Interne a fost trimis să ancheteze modul în care jandarmii au apărat zona oficială din Palatul Parlamentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Anchete şi amenzi după protest: un bărbat avea la el o mască de gaze, un cuţit şi o staţie de emisie recepţie