Antena Meniu Search
x

Tensiuni uriaşe în cadrul coaliţiei pe tema certificatului verde. Alexandru Rafila, dispus să-şi dea demisia: "Dacă nu trece, avem o problemă" - surse

Certificatul verde la locul de muncă nu a fost deocamdată implementat, iar "fereastra" pentru a fi aprobat în acest an se închide. Autorităţile şi-ar dori ca documentul să fie aprobat până la finalul anului, atunci când şi parlamentarii intră în vacanţă.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 22:32

Tensiuni uriaşe în cadrul coaliţiei pe tema certificatului verde. Alexandru Rafila, dispus să-şi dea demisia - surse
- Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

UPDATE 10:29 Alexandru Rafila a vorbit despre legea certificatului verde, precizând că acest lucru este responsabilitatea întregii coaliţii de guvernare, nu doar a PSD-ului. "Certificatul verde este responsabilitatea acestei coaliţii. PSD şi-a făcut treaba, a venit cu un proiect de lege, nu trage de timp. Dacă nu trece, avem o problemă. Certificatul verde trebuie să treacă. Eu nu fac parte din echipa de negociere", a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, ia în calcul să-şi dea demisia din Guvern dacă nu se adoptă certificatul verde, potrivit surselor Observator. O discuţie în acest sens a avut chiar astăzi, când Rafila şi-a pus mandatul pe masă, nervos că discuţiile din cadrul coaliţiei nu au nicio finalizare.

Concret, conform surselor Observator, Alexandru Rafila este pregătit să renunţe la mandatul de ministru dacă nu va exista un consens în cadrul coaliţiei şi dacă certificatul verde nu va fi adoptat înainte de valul 5. Val 5, care potrivit spuselor ministrului Sănătăţii, ar putea lovi România la mijlocul lunii ianuarie.

Rafila: "Cred că valul al cincilea al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate. Lunile de risc maxim sunt februarie şi martie"

Pe acelaşi subiect

Valul al cincilea al pandemiei de coronavirus va dura cel puţin două luni, consideră Alexandru Rafila, care a adăugat că februarie şi martie vor fi lunile de risc maxim. „Eu cred că valul al cincilea al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate. Probabil că va dura cel puţin două luni, văzând ce se întâmplă şi în alte ţări. Nu avem de unde să ştim cât timp va dura, dar vedem cam cum evoluează lucrurile. Cred că lunile de risc maxim sunt lunile februarie şi martie”, a declarat Alexandru Rafila, marţi la Parlament.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că persoanele vaccinate doar cu o doză vor primi un certificat electronic COVID, însă de-abia după ce se vor vaccina cu a doua doză acesta va deveni definitiv. Rafila a mai precizat că certificatul va fi aplicat numai pe teritoriul statului nostru şi românii care vor să călătorească în alte ţări trebuie să respecţie legislaţia europeană din domeniu care este în vigoare.

Protest în faţa Parlamentului României, pe tema certificatului verde

Sute de protestatari AUR au reuşit să rupă o poartă de la Senat şi au intrat în curtea Parlamentului. Înfuriaţi că ar putea fi adoptat certificatul verde obligatoriu la muncă, oamenii au încercat să treacă de jandarmii şi să intre peste deputati si senatori. Şi-au vărsat furia pe maşinile din curtea Parlamentului, inclusiv pe cea a unui înalt oficial american.

Protestul a fost meticulos organizat de partidul AUR. Strigarea s-a dat pe reţelele de socializare şi protestatarii din ţară au fost aduşi cu autocarele. La şapte şi jumătate dimineaţa, primii protestatari au ajuns în faţa Palatului Parlamentului. În direct pe Facebook, George Simion, liderul AUR, a făcut o baie de mulţime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Tensiuni uriaşe în cadrul coaliţiei pe tema certificatului verde. Alexandru Rafila, dispus să-şi dea demisia: "Dacă nu trece, avem o problemă" - surse