Antena Meniu Search
x

Andreea Joița: „Îmi place să dăruiesc și să aduc bucurii celor din jur”

Pentru Andreea Joița iarna nu înseamnă schiuri sau placă, ci mai degrabă Crăciun cu amintiri dragi din copilărie, colindele pe care le cântă și acum și salata de boeuf a mamei, singura care o determină să se abată de la regulile de alimentație care exclud carnea.

Pentru Andreea Joița iarna nu înseamnă schiuri sau placă, ci mai degrabă Crăciun cu amintiri dragi din copilărie, colindele pe care le cântă și acum și salata de boeuf a mamei, singura care o determină să se abată de la regulile de alimentație care exclud carnea.  

- Practici vreun sport de iarnă? Dacă da, de când și cât de bine te pricepi? Ai echipament special? Unde obișnuiești să practici acest sport?

- ubesc iernile cu multă zăpadă, însă nu practic niciun sport... Mi-e teamă să mă urc pe schiuri, așa că sania e "prietena" mea pe pârtie.

- Obișnuiești să împodobești bradul în seara de Ajun sau mult mai devreme? Ții cont de anumite trenduri, ai vreun obiect de decor de suflet, confecționezi obiecte de decor de Crăciun?

- Sărbătoarea Crăciunului este momentul meu favorit din an. De fapt, întreaga lună decembrie. Acum mulți ani, obișnuiam să împodobesc bradul alături de familie în Ajun, dar de când timpul parcă s-a comprimat și totul se întâmplă pe repede-înainte, îl decorez de la începutul lunii pentru a mă bucura pe deplin de el. Îmi plac globurile din sticlă pictate manual și figurinele specifice. Și indiferent de modă, eu îl ornez precum bradul din copilărie, viu colorat și luminat pe măsură.

- Ce amintiri ai din copilărie legate de Crăciun?

- Mi se părea atât de frumos și uimitor în același timp, cum de Moșul venea la noi, la mine și la sora mea, de trei-patru ori pe noapte, deși nu prea fuseserăm cuminți?! Și cum ne aducea cele mai frumoase și așteptate cadouri! Asociez mereu Crăciunul cu familia mea frumoasă.

- Mai mergi cu colindul?

- Tradiția colindatului mi se pare una dintre cele mai frumoase. Nu am renunțat în niciun an la ea și face parte din magia Crăciunului. Când eram mici, tata ne scria colindele.

- Faci pe Moș Crăciun?

- Îmi place să dăruiesc și să aduc bucurii celor din jur, oferindu-le cadouri frumoase. Așa fac eu pe Moș Crăciun.

- Gătești de Sărbători? Ce? Care este felul de mâncare specific acestei perioade care îți place cel mai mult?

- Îmi place să gătesc, am făcut și cozonaci în anii trecuți și salată de boeuf și spun eu că au fost delicioase. Dar salată de boeuf precum a mamei nu am mai mâncat vreodată . Asta e și singura mea abatere de la regulă, având în vedere că nu mănânc în general carne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Andreea Joița: „Îmi place să dăruiesc și să aduc bucurii celor din jur”