Antena Meniu Search
x

Revolta unui patron de club din Vama Veche: "Dacă ne vor închide, au dreptate. Și eu aş face la fel"

La mare, a fost dată uitării orice regulă de distanţare socială, turiștii au umplut stațiunile și în acest weekend. Andrei Şoşa, patronul unui club din Vama Veche, arată cu degetul și spre anumite cârciumi de pe litoral, care nu reuşesc să respecte regulile din pandemie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.07.2020, 07:56

Anumite locaţii de pe litoral nu reuşesc să respecte regulile din pandemie
Revolta unui patron de club din Vama Veche: Dacă ne vor închide, au dreptate. Și eu aş face la fel - Observator
  • Distanțarea socială și masca de protecție, doar o amintire pe litoral.
  • În faţa unui club din Mamaia a fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru ca oamenii să se distanţeze.

Andrei Şoşa, patronul clubului "Expirat" din staţiunea care nu doarme niciodată, atrage atenţia, într-o postare pe Facebook, că "înţelegerea cârciumarilor din Vama Veche cu privire la nivelul sonor şi la respectarea distanţării nu s-a mai ținut".

"Din lăcomie, în câteva locuri din Vamă muzica a fost din nou dată tare și petrecerea în toi. Asta e, păcat că unii nu pot întelege că în situația de față mai puțin e mai bine decât deloc.

Dacă ne vor închide au dreptate și eu aș face la fel.

Dar e frustrant, foarte frustrant că noi ne-am chinuit să ne ținem de regului și a fost/ este foarte dificil și scump, dar eu cred că am reușit.

În eventualitatea unei închideri vom fi puși toți în aceeași oală. Și parcă nu e corect", a scris Andrei Şoşa pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Patronul "Expirat" susţine că autoritățile nu au putut impune niște reguli simple. 

"Ne bombardează cu controale cu care pierdem ore întregi zilnic, ne întreabă de toate nimicurile, ling hârtii și dosare, completează șapte mii de procese verbale iar de masurile covid întreabă în treacăt.

Și rezultatele se văd la o simplă plimbare - ospătari, barmani, shawormari, personal care nu poartă mască (sau o poartă la mișto), mese vizibil puse făra o minimă distanțare, oameni care se înghesuie la party fără sa îi întrebe nimeni de sănătate.

Asta e, atâta putem. Până la urmă ce se întâmplă în Vamă e similar cu ce se întâmpla peste tot. Și nu mă gândesc numai la ce se întâmplă în țară și în alte locuri în afară e cam la fel. Natura umană", conchide Șoșa.

Controale și amenzi pe litoral

Două terase și două cluburi din Mamaia au fost amendate, în acest weekend, de polițiștii din Constanța, pentru nerespectarea normelor de siguranță sanitară și neasigurarea distanțării fizice între clienți.

Valoarea totală a amenzilor ajunge la 21.000 de lei.

Polițiștii îi sfătuiesc pe administratorii firmelor să nu încurajeze comportamentul turiștilor, care, din dorința de a se distra, uită să respecte măsurile de distanțare fizică.

"Reamintim turiștilor că au datoria de a conștientiza riscul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus", a transmis IPJ Constanța.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Revolta unui patron de club din Vama Veche: "Dacă ne vor închide, au dreptate. Și eu aş face la fel"